Bio based

Bent u op zoek naar biologische verpakkingen, wellicht omdat u uw duurzaamheidsbeleid wilt aanscherpen? Dan is de bioverpakking van DaklaPack exact wat u zoekt. Deze biologische verpakking is namelijk gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Bekijk het assortiment aan hernieuwbare verpakkingsmateriaal zoals bio-PE op basis van suikerriet (bio-drop in plastic) of verpakking op basis van maïs (PLA - industrieel composteerbare verpakking) en stap over op biologisch verpakkingsmateriaal van DaklaPack. U kunt vandaag nog uw nieuwe biologische verpakking bestellen.

Biologische verpakkingen van DaklaPack

Onze biogebaseerde producten zijn gemaakt van ten minste 90% hernieuwbare grondstoffen zoals suikerriet, maïs, jute of katoen. We werken met biokunststoffen die industrieel kunnen worden gecomposteerd, zoals PLA voor onze bioverpakking gripzakjes of stazakjes, maar ook met bio-drop-in kunststoffen zoals bio-PE in een andere versie van onze gripzakjes die kunnen worden gerecycled in de huidige infrastructuren. Daarnaast bieden we een plasticvrije bioverpakking aan, die geschikt is als take away verpakkingen om voedsel op een verantwoorde en duurzame manier te verpakken.

 

Het ‘bio-based’ eco-label

De bio-based producten van DaklaPack zijn voorzien van een specifiek eco-label. Producten met het ecolabel voor biogebaseerd plastic kunnen in twee categorieën worden ingedeeld, afhankelijk van hoe ze moeten worden afgevoerd:

  • Drop-in biogebaseerde plastics (bijvoorbeeld bioPE, bioPP):  deze bioverpakking is gemaakt van planten, maar heeft dezelfde eigenschappen als traditionele plastics zoals PE en PP. Hoewel ze gerecycled kunnen worden als de infrastructuur daarvoor aanwezig is (zie "ontworpen om te recyclen" voor meer informatie), zijn ze NIET composteerbaar.
  • Industrieel composteerbare biogebaseerde plastics (bijvoorbeeld PLA): deze plastics kunnen onder bepaalde omstandigheden worden omgezet in voedselrijke compost. Ze kunnen niet worden gerecycled als onderdeel van de plastic afvalstroom.

 

Bio-based gripzakken

De bio-based gripzak is een volledig industrieel composteerbaar bioverpakking en gemaakt van PLA - een biologisch afbreekbaar plastic vervaardigd uit maïs. Deze zak kan worden ingezameld bij het GFT afval en zal in industriële composteerinstallaties afbreken. Zelfs de inkt die is gebruikt voor deze bioverpakking is gecertificeerd composteerbaar. De gripsluiting van deze biologische verpakkingen is ook gemaakt van PLA en biedt een handige manier om de zak te sluiten en te openen. De composteerbare gripzakken zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en zijn ideaal voor het verpakken en/of verzenden van diverse producten, zoals sieraden, munten, monsters, kaarten, textiel, patronen, documenten, postzegels, schroefjes en andere losse items.

 

Bio-based stazakken (industrieel composteerbaar)

De biologische stazakken van DaklaPack zijn vervaardigd uit een combinatie van kraftpapier en PLA - een 100% bio-based materiaal gemaakt van maïs. Deze bioverpakking kan, net als de gripzakken, verzameld worden bij het GFT afval, waarna het afgebroken zal worden in industriële composteerinstallaties. De stazak is geschikt voor het verpakken van zowel food- als non-food producten. We raden echter af om vloeistoffen in deze verpakking te verpakken.
 

Biologisch verpakkingsmateriaal voor take away

De bio-based take away verpakkingen zijn niet alleen duurzaam, maar ook zeer praktisch voor diverse horecaondernemingen, foodtrucks en bezorgdiensten. Gemaakt van FSC gecertificeerd kraft materiaal en/of suikerrietpulp (bagasse), bieden deze bioverpakkingen een stevige en natuurlijke uitstraling voor zowel warme als koude gerechten. Door hun eenvoudige montage zijn ze snel en gemakkelijk te gebruiken. Of het nu gaat om een hamburger, sandwich of een ander gerecht, dit biologische verpakkingsmateriaal is ideaal voor milieuvriendelijke en professionele presentatie.

 

Biologische verpakkingen bestellen bij DaklaPack

Deze bioverpakking is gemaakt van planten, maar heeft dezelfde eigenschappen als traditionele plastics zoals PE en PP. Kijk dan eens naar het uitgebreide assortiment van DaklaPack. Onze bio-based verpakkingen zijn een mooie toevoeging aan uw duurzaamheidsdoelen. Heeft u nog vragen over de verpakkingen of wilt u hulp bij biologische verpakking bestellen? Neem dan gerust contact met ons op.

Naast biologische verpakkingen, kunt u ook bij DaklaPack terecht voor recyclebare papieren verpakkingenrecyclebare plastic verpakkingenindustrieel composteerbare verpakkingen en verpakkingen van gerecycled materiaal

Heeft u nog vragen of kunnen wij u helpen met het zoeken naar de ideale biologische verpakking? Dan kunt u ons bereiken via 0320-277 900 of info@daklapack.nl. U kunt ook contact opnemen via de contactpagina, dan komen we zo snel mogelijk met u in contact. DaklaPack helpt u graag met uw zoektocht naar de juiste bioverpakking!U kunt vandaag nog uw nieuwe biologische verpakking bestellen.