Daklapack's groene missie

Arrow Down

DaklaPack wil met getalenteerde en gemotiveerde medewerkers haar businesspartners het verschil laten maken. Wij zijn marktleider in innovatieve verpakkingen en verzendmaterialen. Wij bieden unieke duurzame oplossingen voor verzending, verpakken en afvullen.

Met onze missie bieden wij een bijdrage aan de circulaire economie. Geheel in lijn met de visie vanuit de Europese Commissie en Nederlandse overheid. Voor de ontwikkeling van onze verpakkingen hebben wij 3 speerpunten opgesteld.

Speerpunten

1.

Het recyclebaar maken van verpakkingen

Wij werken toe naar verpakkingen die mechanisch, chemisch en/of organisch recyclebaar zijn en zetten daar waar mogelijk gerecyclede content in.

2.

Het inzetten van biobased en biodegradable grondstoffen

Wij verminderen het gebruik van virgin fossiele grondstoffen en werken toe naar verpakkingen die gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen.

3.

Slimmer inzetten en beperken van verpakkingsmaterialen en verpakkingsonderdelen

Samen met klanten ontwikkelen wij nieuwe circulaire verpakkingsconcepten.

Eco Label

Om de keuze voor een verantwoorde verpakking makkelijker te maken, hebben wij een Eco Label ontwikkeld. Dit Eco Label geeft door middel van een groen of grijs icoon in de webshop aan of een verpakking milieuvriendelijk(er) is of niet.

Is een product milieuvriendelijk (groen label) dan beoordelen wij dit op vier eigenschappen;

  • Biobased
  • Recyclebaar
  • Composteerbaar
  • Gereyclede content


De beschrijving van deze eigenschappen leggen wij hier uit.

Eco Label Groen Bio-Based
Eco Label Groen Composteerbaar
Eco Label Groen Recyclebaar
Eco Label Groen Recyclebare content

Groen Eco Label

Bij een groen icoon is het product milieuvriendelijk(er).


1 icoon

Product voldoet ten minste aan 1 van de volgende eigenschappen; biobased, composteerbaar, recyclebaar of bestaat uit gerecyclede content.


2 iconen

Product voldoet aan ten minste 2 van de 4 volgende eigenschappen; biobased, composteerbaar, recyclebaar en/of bestaat uit gerecyclede content.


3 iconen

Product voldoet aan ten minste 3 van de 4 eigenschappen; product is biobased, composteerbaar, recyclebaar en/of bestaat uit gerecyclede content.


4 iconen

Product voldoet aan alle eigenschappen; product is biobased, composteerbaar, recyclebaar en bestaat uit gerecyclede content.

Eco Label Grijs

Grijs Eco Label

Bij een grijs icoon is het product niet bio-based, composteerbaar, recyclebaar of bestaat niet uit gerecyclede content.

Vraag onze specialist of er een alternatief beschikbaar is. Het product kan nog steeds verantwoord zijn omdat een alternatief van andere materialen zoals glas, blik of karton belastender kan zijn.

Meer informatie?

Waarom Plastic
Biobased

Biobased

info

De term bio-based heeft betrekking op de herkomst van het materiaal. Hiermee worden materialen bedoeld die gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen. Voorbeelden van hernieuwbare grondstoffen zijn; hout, mais, suikerbiet, aardappel, suikerriet. Onze producten kunnen geheel of gedeeltelijk bio-based zijn.

Composteerbaar

Composteerbaar

info

De materialen van deze verpakkingen kunnen door micro-organismen in industriële composteringsinstallaties afgebroken worden. De verpakkingen zijn daarvoor gecertificeerd volgens de Europese normen voor compostering (EN 13432).

Recyclebaar

Recyclebaar

info

Deze verpakkingen kunnen gerecycled worden om als grondstof te dienen voor nieuwe toepassingen.

Geryclede content

Gerecyclede content

info

De grondstof van deze verpakking bestaat geheel of gedeeltelijk uit gerecyclede content.

Veelgestelde vragen

Vragen? Stel ze aan onze specialist

Medewerker

Heeft u vragen over hoe in uw situatie een milieuvriendelijker alternatief is toe te passen? Wij nodigen u graag uit om contact op te nemen met onze specialist Aart Burgers.


Contact met Aart

Een milieuvriendelijk(er) product?

Bent u opzoek naar een milieuvriendelijk(er) product? Laat uw contactgegevens hier onder achter en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op om uw vraag te beantwoorden.