Recyclebaar papier

Bij DaklaPack is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Daarom worden er continu recyclebare verpakkingen ontwikkeld en geproduceerd om te zorgen voor een duurzame toekomst en wordt er gekeken naar het werken met alternatieve grondstoffen. Zo ook de papieren verpakkingen van DaklaPack: deze zijn speciaal ontwikkeld om volledig gerecycled te kunnen worden. Bent u benieuwd naar het assortiment? Lees dan verder. Of neem contact op, indien u meer vragen heeft. Onze verpakkingsspecialisten helpen u graag verder.

 

Eco-label: designed for recycling (papier)

De recyclebare papieren verpakkingen van DaklaPack zijn in veel gevallen voorzien van het ‘Designed for recycling’ label. Deze kunt u terugvinden op de productpagina. Het is van belang om te benadrukken dat het ecolabel niet garandeert dat het product daadwerkelijk gerecycled wordt. De recycling van een papieren product hangt af van een lange keten die begint bij duurzaam productontwerp en eindigt met effectieve lokale recyclinginfrastructuren.

 

Producten met dit ecolabel kunnen echter wel worden gerecycled binnen de bestaande papierrecyclinginfrastructuren. De volgende criteria zijn aan dit label verbonden:

  • Het gewicht van het product bestaat uit ten minste 95% papier: in de regel mag tot 5% van het gewicht van een papieren product uit andere materialen bestaan. De precieze drempelwaarde verschilt per land, maar wij hanteren voor onze etikettering de hoogste relevante drempelwaarde om er zeker van te zijn dat onze papieren producten in verschillende landen recyclebaar zijn.
  • De coating van het product, indien aanwezig, is wateroplosbaar en slechts aan één kant aangebracht: coatings zorgen ervoor dat het papieren materiaal eenvoudig wordt afgebroken in enkele vezels tijdens het recyclingproces.
  • De hechtmiddelen van het product, indien aanwezig, zijn wateroplosbaar of vormvast: om ervoor te zorgen dat het recyclingproces van papieren producten soepel verloopt, is het belangrijk dat de producten zijn voorzien van hechtmiddelen die gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Hierdoor wordt voorkomen dat het recyclingproces vertraagd wordt door het moeten verwijderen van niet-papieren materialen.
  • Het product bevat geen lak: lakken in papieren producten kunnen niet worden gescheiden tijdens recycling, wat de kwaliteit van gerecycled papier verlaagt.
  • Het product gebruikt inkt die niet wateroplosbaar, niet hittegevoelig en vrij van mineralen is: de juiste inktkeuze zorgt ervoor dat het recyclingproces minimaal verkleurd gerecycled papier oplevert dat voor vele toekomstige toepassingen kan worden gebruikt.
  • Het product bevat geen toegevoegde plantaardige materialen (bijvoorbeeld niet verpulverde materialen van landbouwafval.

 

Diverse soorten recyclebare papieren verpakkingen

In het assortiment aan recyclebaar papieren verpakkingsmateriaal vindt u diverse soorten verpakkingen. Zo kunt u bij ons terecht voor recyclebare papieren brievenbusdozen en enveloppen, maar ook voor papieren verzendzakkenkraft cilinderkokers en zelfs snackzakken van recyclebaar papier.. Wilt u afstappen van de klassieke plastic verpakking? Papier is dan de uitkomst.

 

Tailor made verpakking: papier bedrukken met uw eigen logo

Bij DaklaPack bieden we veel papieren verpakkingen in het assortiment. Deze zijn in veel gevallen ook verkrijgbaar in diverse kleuren en maten. Wilt u een afwijkend formaat, of wilt u uw papieren verpakking bedrukken met een eigen design, logo of instructies? Neem dan contact met ons op of vul het formulier in op de Tailor made pagina. 

 

Recyclebare papieren verpakkingen bestellen bij DaklaPack

Bent u op zoek naar recyclebare papieren verpakkingen van hoge kwaliteit? Kijk dan eens in het uitgebreide assortiment van DaklaPack. Ons duurzame papieren verpakkingsmateriaal is een mooie toevoeging aan uw duurzaamheidsbeleid. De keuze uit papieren verzendmateriaal dat geschikt is voor recycling is groot. Heeft u nog vragen over de verpakkingen of ontvangt u graag advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Naast recyclebare papieren verpakkingen, kunt u ook bij DaklaPack terecht voor recyclebare plastic verpakkingenbio-based verpakkingenindustrieel composteerbare verpakkingen en verpakkingen van gerecycled materiaal

Heeft u nog vragen of kunnen wij u ergens mee helpen? Dan kunt u ons bereiken via 0320-277 900 of info@daklapack.nl. U kunt ook contact opnemen via de contactpagina, dan komen we zo snel mogelijk met u in contact. DaklaPack helpt u graag met uw zoektocht naar de juiste recyclebare papieren verpakkingen!