Recyclebare papieren verpakkingen

De recyclebaar papieren verpakkingsmateriaal van DaklaPack: deze papieren verpakkingen zijn speciaal ontwikkeld om volledig gerecycled te kunnen worden. Bent u benieuwd naar het assortiment? Lees dan verder of neem contact op indien u meer vragen heeft. Onze verpakkingsspecialisten helpen u graag met het vinden van de beste papieren verpakkingsmaterialen.

 

Eco-label: designed for recycling (papier)

Het recyclebare papieren verpakkingsmateriaal van DaklaPack is in de meeste gevallen voorzien van het ‘Designed for recycling’ label. Deze kunt u terugvinden op de productpagina. Het is van belang om te benadrukken dat het ecolabel niet garandeert dat het product daadwerkelijk gerecycled wordt. De recycling van een papieren product hangt af van een lange keten die begint bij duurzaam productontwerp en eindigt met effectieve lokale recycling infrastructuren.

Producten met dit ecolabel kunnen echter wel worden gerecycled binnen de bestaande papierrecycling infrastructuren. De volgende criteria zijn aan dit label verbonden:

 • Het gewicht van het product bestaat uit ten minste 95% papier: in de regel mag tot 5% van het gewicht van een papieren product uit andere materialen bestaan. De precieze drempelwaarde verschilt per land, maar wij hanteren voor onze etikettering de hoogste relevante drempelwaarde om er zeker van te zijn dat onze papieren producten in verschillende landen recyclebaar zijn.
 • Heeft het product een coating? Dan moet deze wateroplosbaar zijn en slechts aan één kant zijn aangebracht: coatings zorgen ervoor dat het papieren materiaal eenvoudig wordt afgebroken in enkele vezels tijdens het recyclingproces.
 • De hechtmiddelen van het product, indien aanwezig, zijn wateroplosbaar of vormvast: om ervoor te zorgen dat het recyclingproces van papieren producten soepel verloopt, is het belangrijk dat de producten zijn voorzien van hechtmiddelen die gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Hierdoor wordt voorkomen dat het recyclingproces vertraagd wordt door het moeten verwijderen van niet-papieren materialen.
 • Het product bevat geen lak: lak in papieren producten kan niet worden gescheiden tijdens het recyclingproces. Dit verlaagt de kwaliteit van gerecycled papier.
 • Het product gebruikt inkt die niet wateroplosbaar, niet hittegevoelig en vrij van mineralen is: de juiste inktkeuze zorgt ervoor dat het recyclingproces minimaal verkleurd gerecycled papier oplevert dat voor vele toekomstige toepassingen kan worden gebruikt.
 • Het product bevat geen toegevoegde plantaardige materialen (bijvoorbeeld niet verpulverde materialen van landbouwafval).

 

Diverse soorten recyclebare papieren verpakkingen

In het assortiment aan recyclebaar papieren verpakkingsmateriaal vindt u diverse soorten verpakkingen. Zo kunt u bij ons terecht voor recyclebare papieren brievenbusdozen en enveloppen, maar ook voor papieren verzendzakkenkraft cilinderkokers en zelfs snackzakken van recyclebaar papier. Wilt u afstappen van de klassieke plastic verpakking? Dan is een recyclebare verpakking van papier dé uitkomst.

 

De veelzijdigheid van recyclebare papieren verpakkingen

Ons recyclebare papieren verpakkingsmateriaal is enorm veelzijdig. Zo bieden ze niet alleen een antwoord op verduurzaming, maar ook een oplossing voor diverse wensen en problemen in verschillende vakgebieden.  Onze verpakking van papier varieert van praktische brievenbusdozen en enveloppen tot stevige verzendzakken en zelfs snackzakken van recyclebaar papier. Dit maakt recyclebare papieren verpakkingen een oplossing voor iedereen. Of u nu actief bent in de voedingsmiddelenindustrie, de gezondheidszorg, in e-commerce of een andere branche, onze papieren verpakkingen bieden een milieuvriendelijke en functionele oplossing en beperken de ecologische voetafdruk van uw bedrijf. 

 

Papieren verpakkingen personaliseren

Bij DaklaPack begrijpen we dat uw bedrijf uniek is en dat u uw huisstijl en onderscheidende uitstraling wilt doorvoeren in uw verpakkingen. Daarom biedt DaklaPack een tailor made service. Op deze manier kunt u verpakking van papier bedrukken en volledig aanpassen. Zo kunt u een afwijkend formaat, bijzondere kleur, specifieke afmeting, eigen ontwerp, bedrijfslogo of instructies doorgeven. Met onze op maat gemaakte service kunt u doodnormale verpakkingen transformeren in een krachtig marketinghulpmiddel. 

Onze tailor made service biedt eindeloos veel voordelen. Zo kunt u in één oogopslag herkenbaar worden voor uw klanten en daarmee uw merkidentiteit versterken. Dit kan er beiden voor zorgen dat u een hogere merkloyaliteit creëert van uw klanten naar uw bedrijf. Daarnaast laat u zien aan uw klanten dat u geeft om het milieu, door te kiezen voor gerecycled papieren verpakkingen. Een papieren verpakking bedrukken kan uw gehele klantervaring naar een hoger niveau tillen. DaklaPack staat voor u klaar om uw ideeën tot leven te brengen en uw papieren verpakkingsmateriaal uniek te maken.

 

Recyclebare papieren verpakkingen voor diverse branches

Of u nu actief bent in de detailhandel, de farmaceutische sector, de cosmetica branche of in de voedingsmiddelenindustrie: recyclebare papieren zijn een veelzijdige en duurzame keuze voor de branche waarin u werkt. Recyclebare papieren verpakkingen bieden voordelen die passen bij de specifieke behoeften van uw industrie. Enkele voorbeelden waarbij duurzame papieren verpakkingen een oplossing zijn:

 • In de farmaceutische sector: hier zorgen papieren verpakkingen voor een hygiënische en veilige opslag van medicijnen en medische benodigdheden. Ze zijn geschikt voor producten die extra bescherming nodig hebben en kunnen voldoen aan de diverse strenge regels binnen deze branche.
 • Voor de cosmetische branche: hier bieden gerecyclede papieren verpakkingen een luxe verpakking mogelijkheid om uw merk op te laten vallen. Denk hierbij aan verpakkingen voor producten zoals make-up, parfum en huidverzorgingsproducten.
 • In de voedingsmiddelenindustrie: met gerecyclede papieren verpakkingen heeft u een milieuvriendelijke manier om producten te verpakken. Of het nu gaat om droge goederen, verse producten of snacks, deze verpakkingen helpen de versheid te behouden en verminderen tegelijkertijd de impact op het milieu.
 • Voor de detailhandel: binnen deze branche bieden papieren enveloppen en geschenkverpakkingen een aantrekkelijke en duurzame optie voor het presenteren van producten aan klanten. Het gebruik van recyclebaar papier kan de merkloyaliteit vergroten door uw betrokkenheid bij het milieu te tonen. 
   

Binnen alle genoemde branches, maar mogelijk ook een andere branche waarin u opereert, is recyclebaar papieren verpakkingsmateriaal een flexibel en aanpasbare verpakkingsmogelijkheid. De gerecyclede papieren verpakkingen van DaklaPack bieden functionele en esthetische voordelen. Ontdek hoe deze verpakkingen uw bedrijf kunnen ondersteunen en bijdragen aan een groenere toekomst in uw specifieke branche.

 

Recyclebare papieren verpakkingen bestellen bij DaklaPack

Bent u op zoek naar recyclebare papieren verpakkingen van hoge kwaliteit? Kijk dan eens naar het uitgebreide assortiment van DaklaPack. Ons duurzame papieren verpakkingsmateriaal is een mooie toevoeging aan uw duurzaamheidsbeleid. De keuze uit verpakking van papier, dat geschikt is voor recycling, is groot. Heeft u nog vragen over de verpakkingen of ontvangt u graag advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Naast recyclebaar papieren verpakkingsmateriaal, kunt u ook bij DaklaPack terecht voor:


Heeft u nog vragen of kunnen wij u ergens mee helpen? Dan kunt u ons bereiken via 0320-277 900 of info@daklapack.nl. U kunt ook contact opnemen via de contactpagina, dan komen we zo snel mogelijk met u in contact. DaklaPack helpt u graag met uw zoektocht naar de juiste recyclebare papieren verpakkingen!