Naar Tailor Made
Filter

Eco label

-

 • Designed for recycling (paper)
  (1)
 • Designed for recycling (plastic)
  (4)
 • Not recyclable
  (6)

Kleur

-

 • Geel
  (10)

Materiaal

-

 • Polypropyleen
  (10)

Sluiting

-

 • Deksel
  (10)

Inhoud

-

 • 250 ml
  (1)
 • 500 ml
  (1)
 • 1000 ml
  (1)
 • 1500 ml
  (1)
 • 2000 ml
  (1)
 • 2200 ml
  (1)
 • 3000 ml
  (1)
 • 3500 ml
  (1)
 • 4000 ml
  (1)
 • 11000 ml
  (1)
 • Minder tonen
 • Meer tonen

Naaldencontainers

(10)
Aantal artikelen per pagina:
In de medische wereld worden er veel naalden, scherpe objecten en pipetten gebruikt. Het is van belang dat deze objecten op een veilige manier worden weggegooid. Dit doet u met een speciale medische afval container. Deze naaldencontainers zijn vervaardigd van milieuvriendelijk Polypropyleen. De containers zijn voorzien van extra wanddikte om doorboring door naalden te voorkomen. Dankzij het ergonomische ontwerp kan er efficiënt en veilig worden gewerkt in een laboratorium, ziekenhuis of zorginstelling.

Wat zijn naaldencontainers?

Dagelijks worden er in de medische wereld veel naalden en andere scherpe objecten gebruikt. Omdat het deponeren van deze objecten een groot risico van verwonding en infectie met zich mee kunnen dragen is het van belang dat de naalden op een veilige manier verwerkt worden. Op deze manier bescherm je als instelling het medische- en zorgpersoneel.

De naaldencontainers, ook wel naaldenbekers, bieden dus naast naalden ook andere medische producten. Het gaat hierbij om alle producten die besmet (kunnen) zijn met bloed zoals scherpe scalpels, gebroken ampullen, medicijnen, en andere accessoires voor injecties en infusies. De containers hebben altijd een opvallende gele en rode kleur zodat ze voor iedereen die in de medische sector werkt direct herkenbaar zijn. 

 

Vereisten naaldencontainers

Alle medisch afval-containers van DaklaPack zijn voorzien van het ISO 23907 label. Deze garandeert veilig gebruik in de zorg tijdens het deponeren van injectienaalden, wegwerpinstrumenten, medicijnen en geopende ampullen van glas.

De naaldcontainers worden gemaakt van polypropyleen. Dit komt omdat deze kunststof bijzonder hard is en hierdoor punctie bestendig. Daarnaast is polypropyleen bestand tegen bovengemiddelde hitte of koude zonder te breken. 

 

Verschillende maten naaldencontainers

Naaldcontainers zijn verkrijgbaar met verschillende vulcapaciteiten. Kleinere naaldencontainers (naaldenbekers) zijn goed geschikt voor huisbezoeken of andere mobiele medische bezoeken. Het kleinste formaat naaldencontainers bij DaklaPack is met zijn 250 ml perfect voor de klassieke dokterstassen- of priktassen- of EHBO koffers. De grootste ‘mini’ variant is 1000 ml en nog steeds makkelijk te vervoeren. 

Medische praktijken en ziekenhuizen die een veel grotere hoeveelheid medisch afval hebben en dus een groter letsel potentieel oplopen kunnen beter gebruik maken van naaldencontainers met een grotere inhoud. De grootste naaldencontainer in het assortiment van DaklaPack is 11 liter. Wanneer deze naaldcontainers leeg zijn, zijn deze eenvoudig stapelbaar en nemen dus nauwelijks opslagruimte in het magazijn in beslag.

 

Het gebruik van een naaldencontainer

Om een naaldencontainer te gebruiken is het goed om eerst stil te staan bij de plaatsing van de container. Zet de naaldencontainer zo dicht mogelijk bij de plaats van handelen, bij voorkeur op maximaal één armlengte afstand. Loop daarnaast niet met een gebruikte naald in een bekkentje naar een andere ruimte, maar breng de naaldencontainer naar het gebruikte product. Zorg er tevens voor dat er voldoende reserve containers op de locatie aanwezig zijn. 

Volg de volgende stappen voor het veilig gebruiken van de gele medisch afval container:

 1. Monteer de deksel op naaldencontainer en controleer of de deksel en beker rondom goed aansluiten.
 2. Vul de container nooit verder dan de maximale vulstreep.
 3. Schud de volle container niet om extra ruimte te creëren.
 4. Gebruik de inkepingen in het deksel voor het scheiden van naald en spuit.
 5. Verwijder naalden niet handmatig van de spuiten.
 6. Houd de container rechtop gedurende gebruik.
 7. Tijdelijk sluiten, deksel dichtdrukken tot "eerste" klik. Wanneer de naaldencontainer tot de vullijn maximaal is gevuld, kunt u de container permanent sluiten door de deksel door te drukken tot de tweede klik.

 

Naaldencontainers bestellen bij DaklaPack

Bent u werkzaam in de medische sector en op zoek naar naaldencontainers van hoge kwaliteit? Bestel dan eenvoudig naaldencontainers in het geschikt formaat. Niet zeker over de maat? Neem dan contact voor advies van een van onze specialisten. 

Naast de levering van naaldencontainers heeft DaklaPack o.a. ook pipetpunten en lancet op voorraad. Staat wat u zoekt hier niet bij? Naast levering uit voorraad kan DaklaPack ook medische verpakkingen op maat maken. Denk hierbij aan het bedrukken van een medische verpakking met uw logo, een speciale bedrukking met instructies of andere kenmerken. 


Heeft u vragen of kunnen we ergens mee helpen? Dan kunt u ons bereiken via 0320-277 900 of info@daklapack.nl. Daarnaast kunt u contact opnemen via de contactpagina en dan komen we zo snel mogelijk bij u terug met een antwoord. DaklaPack helpt u graag met uw zoektocht naar de juiste verpakking!

Blijf op de hoogte

Blijft u ook graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van onze verpakkingen en diensten, acties en andere interessante wetenswaardigheden?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief door hieronder uw e-mail in te vullen.