Naar Tailor Made
Filter

Eco label

-

 • Designed for recycling (paper)
  (1)
 • Designed for recycling (plastic)
  (12)
 • Not recyclable
  (6)
 • Recycled Content
  (8)

Kleur

-

 • Geel
  (9)
 • Grijs
  (8)

Materiaal

-

 • Karton
  (1)
 • Polypropyleen
  (17)

Sluiting

-

 • Deksel
  (17)

Inhoud

-

 • 250 ml
  (1)
 • 500 ml
  (1)
 • 600 ml
  (1)
 • 1000 ml
  (2)
 • 1500 ml
  (1)
 • 2000 ml
  (2)
 • 2200 ml
  (1)
 • 3000 ml
  (2)
 • 3500 ml
  (1)
 • 5000 ml
  (1)
 • 7000 ml
  (1)
 • 9000 ml
  (1)
 • 11000 ml
  (1)
 • 12000 ml
  (1)
 • Minder tonen
 • Meer tonen

Naaldencontainers

(18)
Aantal artikelen per pagina:
Wilt u naaldcontainers bestellen? Deze naaldencontainers zijn vervaardigd van milieuvriendelijk Polypropyleen. De containers zijn voorzien van extra wanddikte om doorboring door naalden te voorkomen. Dankzij het ergonomische ontwerp kan er efficiënt en veilig worden gewerkt in een laboratorium, ziekenhuis of zorginstelling. De beste naaldencontainers kunt u bestellen bij DaklaPack.

 

Wat zijn naaldencontainers?

Dagelijks worden er in de medische wereld veel naalden en andere scherpe objecten gebruikt. Omdat het deponeren van deze objecten een groot risico van verwonding en infectie met zich mee kunnen dragen is het van belang dat de naalden op een veilige manier verwerkt worden. Op deze manier beschermt u als instelling het medische- en zorgpersoneel.

De naaldencontainers, ook wel naaldenbekers, bieden dus naast naalden ook andere medische producten. Het gaat hierbij om alle producten die besmet (kunnen) zijn met bloed zoals scherpe scalpels, gebroken ampullen, medicijnen, en andere accessoires voor injecties en infusies. De containers hebben altijd een opvallende gele en rode kleur zodat ze voor iedereen die in de medische sector werkt direct herkenbaar zijn. 

 

Vereisten naaldencontainers

Alle medisch afval-containers van DaklaPack zijn voorzien van het ISO 23907 label. Deze garandeert veilig gebruik in de zorg tijdens het deponeren van injectienaalden, wegwerpinstrumenten, medicijnen en geopende ampullen van glas.

De naaldcontainers worden gemaakt van polypropyleen. Dit komt omdat deze kunststof bijzonder hard is en hierdoor punctie bestendig. Daarnaast is polypropyleen bestand tegen bovengemiddelde hitte of koude zonder te breken.

 

Naaldencontainers tegen de verspreiding van infecties

Naaldencontainers spelen een zeer belangrijke rol bij het voorkomen van de verspreiding van infecties in de medische omgeving. Het op hygiënische wijze wegwerpen van naalden, scherpe voorwerpen en andere gevaarlijke medische materialen zorgt ervoor dat potentiële bronnen van infecties geïsoleerd en ingeperkt worden. 

Naaldencontainers zorgen ervoor dat besmettelijk materiaal veilig en gecontroleerd wordt opgevangen, waardoor het risico op contact met bloed pathogenen en andere ziekteverwekkers wordt geminimaliseerd. Dit draagt bij aan een veilige werkomgeving voor medisch personeel en vermindert de kans op verspreiding van infecties naar patiënten en andere zorgverleners. 

Bij DaklaPack bieden we daarom de meest hoogwaardige naaldencontainers die voldoen aan de strengste hygiëne- en veiligheidsnormen. Dit zorgt ervoor dat ze een essentiële bijdrage leveren aan de bestrijding van infecties in de medische sector. 

 

Verschillende maten naaldencontainers bestellen 

Naaldcontainers zijn verkrijgbaar met verschillende vulcapaciteiten. Kleinere naaldencontainers (naaldenbekers) zijn goed geschikt voor huisbezoeken of andere mobiele medische bezoeken. Het kleinste formaat naaldenbekers bij DaklaPack is met zijn 250 ml perfect voor de klassieke dokterstassen- of priktassen- of EHBO koffers. De grootste ‘mini’ variant is 1000 ml en nog steeds makkelijk te vervoeren.

Medische praktijken en ziekenhuizen die een veel grotere hoeveelheid medisch afval hebben en dus een groter letselpotentieel oplopen, kunnen beter gebruik maken van naaldenbekers met een grotere inhoud. De grootste naaldenbekers in het assortiment van DaklaPack zijn 12 liter. Wanneer deze naaldenbekers leeg zijn, zijn deze eenvoudig stapelbaar en nemen dus nauwelijks opslagruimte in het magazijn in beslag.

Het gebruik van een naaldencontainer

Om een naaldenbekers te gebruiken is het goed om eerst stil te staan bij de plaatsing van de container. Zet de naaldencontainer zo dicht mogelijk bij de plaats van handelen, bij voorkeur op maximaal één armlengte afstand. Loop daarnaast niet met een gebruikte naald in een bekkentje naar een andere ruimte, maar breng de naaldencontainer naar het gebruikte product. Zorg er tevens voor dat er voldoende reserve containers op de locatie aanwezig zijn. 

Volg de volgende stappen voor het veilig gebruiken van de gele medisch afval container:

 1. Monteer de deksel op naaldencontainer en controleer of de deksel en beker rondom goed aansluiten.
 2. Vul de container nooit verder dan de maximale vulstreep.
 3. Schud de volle container niet om extra ruimte te creëren.
 4. Gebruik de inkepingen in het deksel voor het scheiden van naald en spuit.
 5. Verwijder naalden niet handmatig van de spuiten.
 6. Houd de container rechtop gedurende gebruik.
 7. Tijdelijk sluiten, deksel dichtdrukken tot "eerste" klik. Wanneer de naaldencontainer tot de vullijn maximaal is gevuld, kunt u de container permanent sluiten door de deksel door te drukken tot de tweede klik.

 

Het belang van juiste afvalverwerking met naaldencontainers

In de medische sector is het van groot belang om naalden, scherpe objecten en ander medisch afval op een veilige manier te verwerken. Speciale naaldencontainers bieden een oplossing om deze potentieel gevaarlijke items veilig en verantwoord weg te gooien. Deze containers, ook wel bekend als naaldenbekers, zijn gemaakt van milieuvriendelijk polypropyleen en hebben een ontwerp dat voorkomt dat naalden door de wanden prikken. Ze zijn speciaal ontworpen voor gebruik in laboratoria, ziekenhuizen en zorginstellingen, waar zowel efficiëntie als veiligheid van groot belang zijn.

 

Voordelen van het gebruik van naaldencontainers

 • Veiligheid: Naaldencontainers bieden een veilige manier om naalden en andere scherpe objecten weg te gooien, waardoor het risico op letsel en infectie wordt verminderd.
 • Bescherming: Ze beschermen medisch en zorgpersoneel tegen verwondingen en infecties die kunnen ontstaan door blootstelling aan gevaarlijke objecten.
 • Efficiëntie: Naaldencontainers zijn ontworpen voor efficiënt gebruik in laboratoria, ziekenhuizen en zorginstellingen, waar ze bijdragen aan een gestroomlijnde afvalverwerking.
 • Veelzijdigheid: Naast naalden kunnen deze containers ook andere medische producten opvangen die in contact zijn gekomen met bloed, zoals scalpels, gebroken ampullen en injectie- en infusieaccessoires.
 • Herkenbaarheid: Dankzij hun opvallende gele en rode kleur zijn naaldencontainers direct herkenbaar in de medische sector, waardoor ze gemakkelijk te identificeren zijn en de veiligheid verder vergroten.

 

Naaldencontainers bestellen bij DaklaPack

Bent u werkzaam in de medische sector en wilt u naaldencontainers bestellen van hoge kwaliteit? Bestel dan eenvoudig naaldencontainers in het geschikt formaat. Niet zeker over de maat? Neem dan contact met ons op voor advies van een van onze specialisten.

Naast naaldencontainers bestellen kunt u bij DaklaPack ook terecht voor het bestellen van pipetpunten en lancetten. Staat wat u zoekt, hier niet bij? Naast levering uit voorraad kan DaklaPack ook medische verpakkingen op maat maken. Denk hierbij aan het bedrukken van een medische verpakking met uw logo, een speciale bedrukking met instructies of andere kenmerken. 


Heeft u vragen of kunnen we helpen met naaldcontainers kopen? Dan kunt u ons bereiken via 0320-277 900 of info@daklapack.nl. Daarnaast kunt u contact opnemen via de contactpagina en dan komen we zo snel mogelijk bij u terug met een antwoord. DaklaPack helpt u graag met uw zoektocht naar de juiste verpakking!

Blijf op de hoogte

Blijft u ook graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van onze verpakkingen en diensten, acties en andere interessante wetenswaardigheden?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief door hieronder uw e-mail in te vullen.