Naar Tailor Made
Filter

Eco label

-

 • Designed for recycling (plastic)
  (3)

Kleur

-

 • Blauw
  (1)
 • Geel
  (1)
 • Transparant
  (2)

Materiaal

-

 • Polypropyleen
  (4)

Doorzichtigheid

-

 • Compleet doorzichtig
  (4)

Pipetpunten

(4)
Aantal artikelen per pagina:
Pipetpunten, ook wel pipettips zijn wegwerpbare, steriliseerbare hulpstukken voor het opnemen en doseren van vloeistoffen (met behulp van een pipet). Het pipetpunt assortiment van DaklaPack is bedoeld voor professioneel gebruik in laboratoria en zijn verpakt in doosjes. De pipettips worden gemaakt van helder Polypropyleen en zijn RNase en DNase vrij. Ook zijn ze voorzien van een filter en zijn Ethyleenoxide gesteriliseerd. De pipetpunten zijn geschikt voor diverse standaard pipetten (pipettors).

 

Wat is een pipetpunt?

Een pipetpunt wordt gebruikt in combinatie met een pipet. Met een pipet kun je vloeistof opnemen en transporteren. De pipetpunt wordt aan het uiteinde van de pipet geplaatst en dient als het gedeelte waar de vloeistof in terecht zal komen. Dit ontstaat doordat de pipet een vacuüm effect creëert waardoor de pipetpunt de vloeistof zal opzuigen. Een pipet is herbruikbaar en pipettips zijn juist wegwerpbaar.

De pipetpunten worden gebruikt in verschillende diagnostische laboratoria. Zij gebruiken deze pipettips om vloeistoffen te doseren voor PCR-analyses. Laboratoria die industriële producten analyseren kunnen ook micropipettips gebruiken voor het doseren van hun testproducten zoals verf, kit, etc. 

 

Steriele pipetpunten

Het assortiment van DaklaPack bestaat volledig uit steriele pipettips. Steriel betekent dat het product is behandeld zodat er geen micro organismen meer leven op de pipetpunt. Steriele pipetpunten worden voornamelijk in de life science en biotechnologie gebruikt tijdens onderzoek naar micro organismen. Hierbij is het namelijk van groot belang dat er geen andere micro organismen leven op de pipettips. De pipetpunt hoeft echter niet steriel te zijn wanneer er wordt gewerkt met stoffen waardoor micro organismen niet kunnen overleven.

 

Filtertips

Het assortiment van DaklaPack bestaat uit steriele pipetpunten en filtertips. De filtertips zijn geschikt voor  wanneer er wordt gewerkt met vloeistoffen die eventueel de pipet kunnen aantasten of besmetten. Door het filter in de filter pipetpunt wordt ervoor gezorgd dat er geen contact komt tussen de vloeistof in de pipetpunt en de pipet, zo wordt voorkomen dat de pipet door de vloeistof wordt aangetast of dat er besmetting plaatsvindt.

 

Pipetpunten voor laboratorisch gebruik 

Laboratoriumexperimenten- of onderzoeken vergen veel precisie en nauwkeurigheid. Speciaal voor deze precisie zijn pipettips ideaal. Deze zorgen er namelijk voor dat er nauwkeurige hoeveelheden van het monster zonder fouten worden gemeten kunnen worden. Dit helpt bij het verkrijgen van nauwkeurigere resultaten.

DaklaPack biedt naast pipetpunten ook plastic buisjes, containers en naaldencontainers voor laboratorium onderzoek.

 

Kwaliteit en veiligheid van pipetpunten

Bij DaklaPack begrijpen we dat uw laboratoriumwerkzaamheden een hoog niveau van precisie en betrouwbaarheid vereisen. Daarom is onze deskundigheid op het gebied van pipetpunten van essentieel belang. Ons ervaren team staat klaar om u te voorzien van advies op maat, zodat u de juiste pipetpunten kunt kiezen die perfect aansluiten bij uw specifieke onderzoeksbehoeften. Of het nu gaat om PCR-analyses, industriële producttesten of onderzoek naar micro-organismen, we bieden u de beste oplossingen voor uw laboratorium.

Onze pipetpunten worden zorgvuldig vervaardigd en getest volgens strikte kwaliteitsnormen om ervoor te zorgen dat ze consistent en betrouwbaar presteren. Met hun heldere Polypropyleen materiaal en sterilisatie met Ethyleenoxide, kunt u erop vertrouwen dat onze pipetpunten volledig steriel zijn en vrij van RNase en DNase, wat van cruciaal belang is voor nauwkeurige en reproduceerbare resultaten. 

 

Bestel uw pipettips DaklaPack

Heeft u voor het uitvoeren van laboratorium onderzoek pipetpunten nodig? Plaats dan snel uw online bestelling bij DaklaPack of neem contact op met een van onze specialisten voor advies. 

Heeft u overige vragen? Dan kunt u ons bereiken via 0320-277 900 of info@daklapack.nl. Daarnaast kunt u contact opnemen via de contactpagina en dan komen we zo snel mogelijk bij u terug met een antwoord.

Blijf op de hoogte

Blijft u ook graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van onze verpakkingen en diensten, acties en andere interessante wetenswaardigheden?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief door hieronder uw e-mail in te vullen.