Bij DaklaPack streven we er continu naar om duurzamer te worden door zowel onze producten als processen.

Als fabrikant van flexibele kunststofverpakkingen begrijpt DaklaPack de belangrijke rol die wij spelen bij het adviseren en opleiden van onze klanten over uitdagingen en keuzes op het gebied van duurzaamheid. Zo proberen we een holistisch, transparant aanbod van alternatieve duurzame verpakkingsoplossingen aan te bieden.


We richten ons op het creëren van verpakkingen van één materiaal die gerecycled kunnen worden, het gebruik van gerecyclede inhoud, bio-drop in plastics, composteerbare verpakkingen en het gebruik van alternatieve materialen zoals papier. Na een grondige beoordeling van onze producten en rekening houdend met verschillende infrastructuren in Europa en de VS, hebben we onze eigen zes ecolabels gecreëerd. Deze ecolabels kunnen klanten helpen om duurzame verpakkingen gemakkelijk te identificeren en te begrijpen waarom en in welke opzichten ze verschillen van plastic verpakkingen op basis van fossiele brandstoffen.

Wolk
Wolk
Wolk

Ecolabels

Onze zes ecolabels om duurzame verpakkingen gemakkelijk te identificeren

Ontworpen om te recyclen

Ontworpen om te recyclen (plastic)

Allereerst is het belangrijk om te benadrukken dat dit ecolabel niet garandeert dat het product word gerecycled. De daadwerkelijke recycling van een plastic product hangt af van een lange keten van verantwoordelijke besluitvorming die begint bij duurzaam productontwerp en eindigt met effectieve lokale recyclinginfrastructuren. De volgende producten zijn voorzien van dit ecolabel:

  • Producten die kunnen worden gerecycled met de huidige recyclinginfrastructuur.
  • Producten die nog niet recyclebaar zijn, maar wel geschikt voor de verwachte verbeteringen aan de recyclinginfrastructuur.
Lees hier de criteria

Ontworpen om te recyclen (papier)

Allereerst is het belangrijk om te benadrukken dat dit ecolabel niet garandeert dat het product wordt gerecycled. De daadwerkelijke recycling van een papieren product hangt af van een lange keten van verantwoordelijke besluitvorming die begint bij duurzaam productontwerp en eindigt met effectieve lokale recyclinginfrastructuren. Producten met dit ecolabel kunnen worden gerecycled in de huidige papierrecyclinginfrastructuren.

Lees hier de criteria
Ontworpen om te recyclen
Gerecycleerde inhoud

Gerecycleerde inhoud

Producten met dit ecolabel zijn deels of volledig gemaakt van gerecycled plastic of gerecycled papier. Het percentage gerecycleerde plastic inhoud dat in ieder product met dit label wordt gebruikt, wordt gespecificeerd in de productomschrijving.

Biogebaseerd

Producten met dit ecolabel zijn gemaakt van meer dan 90% hernieuwbare materialen. Zoals katoen of jute en biogebaseerd plastic. Papieren producten zijn ook biogebaseerd, maar deze zijn uitgezonderd van dit label, omdat ze hun eigen ecolabel hebben (zie papieren producten). Biogebaseerd plastic is gemaakt van planten (bijvoorbeeld suikerbiet of mais), in plaats van fossiele brandstoffen. Hierdoor hoeft er minder olie te worden gewonnen en geraffineerd en is de impact op het milieu kleiner.

Lees hier meer
Biogebaseerd
Ontworpen om te composteren

Ontworpen om te composteren

Producten met dit label zijn onder bepaalde omstandigheden biologisch afbreekbaar, afhankelijk van hun materiaal: plastic, papier of jute.

Lees hier meer

Niet recyclebaar

Niet alle goed ontworpen verpakkingen zijn recyclebaar. Sommige producten voldoen aan bepaalde technische mogelijkheden waardoor de verpakking niet recyclebaar is. We hebben ervoor gekozen om dit 'Niet recyclebaar' toe te voegen aan onze ander ecolabels om volledig transparant te zijn en bewustzijn te creëren ten aanzien van de recyclebare producten die mogelijk goede alternatieven vormen voor producten met dit label. Dit label is van toepassing op zowel plastic als papieren producten.


Producten met het label 'Niet recyclebaar':

  • Producten die kunnen worden gerecycled met de huidige recyclinginfrastructuur en die ook niet compatibel zijn met de verwachte veranderingen in de recyclinginfrastructuur.
Lees hier meer
Niet recyclebaar

Een milieuvriendelijk(er) product

Bent u opzoek naar een milieuvriendelijk(er) product? Laat uw contactgegevens hier onder achter en een van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met u op om uw vraag te beantwoorden.