Naar Tailor Made
Filter

Eco label

-

 • Not recyclable
  (1)

Materiaal

-

 • Nylon fiber
  (3)

Sluiting

-

 • Draaidop
  (1)

Inhoud

-

 • 3 ml
  (1)

Swabs en medium

(4)
Aantal artikelen per pagina:
Na de komst van COVID-19 is de afname van testen met ongekende snelheid gestegen. Voor het afnemen van een test gebruikt men een swab; een speciaal wattenstaafje waarmee je materiaal verzamelt voor laboratoriumonderzoek. DaklaPack beschikt over een assortiment van diverse swabs. Twee geschikt voor oraal gebruik en een voor nasale samples. Daarnaast bieden we een bijbehorend medium die geschikt is voor het verzamelen, transporteren en langdurig bewaren van virussen.

 

Wat is een swab?

Een swab is een medisch wattenstaafje dat men bijvoorbeeld gebruikt voor het afnemen van testen op virussen (zoals COVID-19), microbiologische monsters en wordt gebruikt voor forensisch onderzoek. De swabs zijn gesteriliseerd en hebben een breekpunt zodat deze na de afname passen in het buisje waar medium in zit. 

 

Wat is een medium?

Een medium wordt gebruikt voor het verzamelen, transporteren en langdurig bewaren van virussen. Het is ontworpen om de optimale levensvatbaarheid van het monster te behouden. Een medium zit in een buisje dat zelfstandig kan blijven staan en voorzien is van een schroefdop zodat je de swab hier in kunt plaatsen na het afnemen van de test en vervolgens netjes kunt afsluiten.

 

Swabs voor diverse behoeften

De swabs van DaklaPack zijn ontworpen voor verschillende toepassingen en monstersoorten. Zo zijn er algemene wegwerpswabs die geschikt zijn voor het verzamelen van bacteriële monsters uit de keel, neus of wonden. Voor specifieke doeleinden zijn er ook swabs met speciale kenmerken, zoals steriele swabs voor klinische laboratoriumtests, transportmedia-swabs voor het behoud van microbiële monsters en DNA-swabs voor forensische identificatie. De disposable swabs van DaklaPack zijn geschikt voor beide doeleinden. 

 

Swabs bij forensisch onderzoek

In het forensisch onderzoek spelen swabs een belangrijke rol in het verzamelen van biologische materialen. Dit moet uiteraard gebeuren op een zeer zorgvuldige manier. DNA-swabs worden gebruikt bij het veilig en gecontroleerd verzamelen van sporen van huidcellen, speeksel of andere lichaamsvloeistoffen op plaatsen delict. Deze monsters kunnen later worden geanalyseerd en vergeleken met DNA-databanken om verdachten te identificeren of uitsluiting van mogelijke daders te bevestigen. Swabs zijn dus onmisbaar bij het waarborgen van de integriteit en betrouwbaarheid van forensisch bewijs.

 

Swabs voor thuisgebruik

Naast het gebruik van swabs in medische en forensische omgevingen kunnen swabs ook ingezet worden voor thuisgebruik. De swabs van DaklaPack kunnen eenvoudig en hygiënisch gebruikt worden door individuen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gebruikt worden voor het afnemen van een speekselmonster bij genetische testen of zelfs voor het verzamelen van monsters voor persoonlijke gezondheidscontroles.

 

Swabs en hygiëne

Hygiëne is bij het gebruik van swabs, vooral in medische en forensische omgevingen, van groot belang. Bij een gebrek aan hygiëne wordt de uitslag van de test namelijk beïnvloed. Bij DaklaPack garanderen we daarom dat al onze swabs voldoen aan de hoogste hygiënestandaarden en worden geleverd in steriele verpakkingen om de integriteit van het monster te waarborgen. Door te kiezen voor swabs van DaklaPack kunt u erop vertrouwen dat uw monstername veilig en hygiënisch verloopt.

 

Waarom swabs bestellen bij DaklaPack?

Het assortiment aan medische verpakkingen van DaklaPack is zeer gespecialiseerd en voldoet volledig aan de internationale regelgeving en aan de voorschriften van posterijen. Wij beschikken over bijna alles wat u nodig heeft binnen uw ziekenhuis, laboratorium, kliniek ect. Al onze swabs zijn naast COVID-19- en apenpokken geschikt voor andere virus typen. 

 

Service van DaklaPack

Naast de levering van swabs en medium kan DaklaPack o.a. ook Safetybags, pipetpunten, buizen en containers, en transportboxen uit voorraad. Naast de levering uit voorraad kan DaklaPack ook medische verpakkingen op maat maken. Denk hierbij aan het bedrukken van een medische verpakking met uw logo, een speciale bedrukking met instructies of andere kenmerken.

Heeft u vragen of kunnen we ergens mee helpen? Dan kunt u ons bereiken via 0320-277 900 of info@daklapack.nl. Daarnaast kunt u contact opnemen via de contactpagina en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. Graag helpen wij u met uw zoektocht naar de juiste verpakking!

Blijf op de hoogte

Blijft u ook graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van onze verpakkingen en diensten, acties en andere interessante wetenswaardigheden?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief door hieronder uw e-mail in te vullen.