Naar Tailor Made
Filter

Eco label

-

 • Not recyclable
  (4)

UN3373

-

 • Ja
  (10)

P650

-

 • Ja
  (10)

P620

-

 • Ja
  (10)

Briefpost

-

 • Ja
  (4)

Wegtransport

-

 • Ja
  (4)

Kleur

-

 • Wit
  (4)

Materiaal

-

 • Polyethyleen
  (6)

Doorzichtigheid

-

 • Compleet doorzichtig
  (1)
 • Ondoorzichtig
  (3)

Aantal posities

-

 • 1
  (1)
 • 2
  (1)
 • 3
  (1)
 • 4
  (1)
 • 5
  (1)
 • 6
  (1)
 • Minder tonen
 • Meer tonen

Absorberende materialen

(10)
Aantal artikelen per pagina:
Wanneer er diagnostisch materiaal wordt verzonden moet dit verpakt worden volgens de verpakkingsinstructie P650 en P620. Absorberende materialen zijn hier een belangrijk onderdeel van. Bij een calamiteit absorbeert het materiaal de vloeistof die binnen de verpakking dient te blijven. We hebben bij DaklaPack verschillende absorberende vellen, buizenhouders en pads in onze collectie om zo uw verzending veilig te stellen.

 

Verpakkingsinstructie P650 

De verpakkingsinstructie P650 is een verpakkingsnorm die verplicht is voor zowel weg- als luchttransport. De norm heeft betrekking op de sterkte van de verpakking, de lek- en luchtdichtheid (95 kPa) en dus ook met het toegevoegde absorberende materiaal.

De drievoudige verpakkingen zijn voor weg- en luchttransport vergelijkbaar. De verpakkingen bestaan uit drie onderdelen. Het eerste deel is de primaire houder, dit zijn bijvoorbeeld onze buizen en containers. Het tweede onderdeel is de secundaire verpakking, dit is de Safetybag en het absorberende materiaal. Het laatste onderdeel is de buitenverpakking waarin het verzonden wordt. 

 

Wat zijn medische absorberende materialen? 

Absorberende materialen zijn essentiële hulpmiddelen voor het veilig verzenden van diagnostisch materiaal in de medische sector. Deze materialen zijn ontworpen om vloeistoffen op te nemen en te absorberen, waardoor ze binnen de verpakking blijven en mogelijke lekkages tijdens het transport voorkomen. DaklaPack biedt een diverse collectie absorberende vellen, buizenhouders en pads, die speciaal zijn ontworpen voor professioneel gebruik in laboratoria en medische instellingen. Of het nu gaat om kleine buisjes of grotere hoeveelheden bloed of biologische vloeistoffen, onze absorberende materialen zorgen voor een veilige en betrouwbare verzending van uw monsters.

 

Absorberend vermogen

De absorberende materialen in ons assortiment kunnen verschillende hoeveelheden vloeistof of bloed opnemen. Vervoert u kleine buisjes? Dan is een absorberende buizenhouder interessant. Deze absorbeert in totaal 14 ml per positie. We hebben het hierbij dus over kleine hoeveelheden. Wanneer u grotere hoeveelheden bloed of andere biologische vloeistoffen vervoert is het verstandig om een absorberende pad aan de verpakking toe te voegen. Deze pads kunnen tot 0,5 liter bloed of 3,5 liter vloeistof absorberen.

 

Absorberende materialen bestellen bij DaklaPack

Bent u werkzaam in de medische sector en op zoek naar absorberende materialen van hoge kwaliteit? Bij DaklaPack bent u verzekerd van absorberende materialen die voldoen aan de vereisten van de medische sector. Onze materialen zijn betrouwbaar en efficiënt en zorgen door de hoge kwaliteitsstandaarden voor de bescherming van patiënten en zorgverleners. Plaats snel uw bestelling of neem contact op met een van onze specialisten voor advies of een medische oplossing op maat.

Naast medische verzendmaterialen is DaklaPack ook gespecialiseerd in andere medische verpakkingen en oplossingen zoals vloeistofdichte zakken, sample-monster transport en andere medische hulpmiddelen

 

Absorberende buishouders

Absorberende buishouders zijn een onmisbaar onderdeel van de verpakkingsvereisten voor het veilig vervoer van biologische stoffen van categorie B, inclusief vrijgestelde verpakkingen van dierlijke/menselijke specimens volgens de UN3373 regelgeving. Deze houders vangen lekkage op en fungeren als een beschermende barrière wanneer de primaire verpakking gecompromitteerd is. Hierdoor blijven de monsterbuizen veilig gescheiden en beschermd tijdens het transport, wat het risico op besmetting en infectie minimaliseert. Met verschillende beschikbare posities ( 1 t/m 6) en hoge absorptiecapaciteit van 14 ml per vak, kunnen de absorberende buishouders aan individuele eisen worden aangepast.

Bij DaklaPack zorgen we ervoor dat onze absorberende buishouders voldoen aan alle regels en voorschriften voor het veilig verzenden van biologische stoffen van categorie B. Bewaar de buishouders op kamertemperatuur (tussen 5°C - 25°C) op een droge plaats uit de buurt van direct zonlicht, om hun optimale prestaties te waarborgen.

 

Absorberende materialen op maat

Naast de levering van absorberende materialen heeft DaklaPack o.a. ook Safetybags en transportblisters op voorraad. Staat wat u zoekt hier niet bij? Naast levering uit voorraad kan DaklaPack ook medische verpakkingen op maat maken. Denk hierbij aan het bedrukken van een medische verpakking met uw logo, een speciale bedrukking met instructies of andere kenmerken. 

Heeft u vragen of kunnen we ergens mee helpen? Dan kunt u ons bereiken via 0320-277 900 of info@daklapack.nl. Daarnaast kunt u contact opnemen via de contactpagina en dan komen we zo snel mogelijk bij u terug met een antwoord. DaklaPack helpt u graag met uw zoektocht naar de juiste verpakking!

Blijf op de hoogte

Blijft u ook graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van onze verpakkingen en diensten, acties en andere interessante wetenswaardigheden?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief door hieronder uw e-mail in te vullen.