Naar Tailor Made
Filter

Eco label

-

 • Designed for recycling (plastic)
  (3)
 • Not recyclable
  (1)

UN3373

-

 • Ja
  (8)
 • Nee
  (1)

P650

-

 • Ja
  (8)
 • Nee
  (1)

P620

-

 • Ja
  (8)
 • Nee
  (1)

Briefpost

-

 • Ja
  (7)

Wegtransport

-

 • Ja
  (9)

Kleur

-

 • Grijs
  (1)
 • Rood
  (1)
 • Transparant
  (2)
 • Wit
  (9)
 • Zwart
  (5)

Materiaal

-

 • LW 60 wit permanent
  (1)
 • Papier
  (2)
 • Polyethyleen
  (1)

Doorzichtigheid

-

 • Compleet doorzichtig
  (2)
 • Ondoorzichtig
  (7)

Labels en etiketten

(11)
Aantal artikelen per pagina:
Voor het verzenden en transporteren van medische goederen gelden verschillende verpakkingsvoorschriften. Het meeste verzendmateriaal moet voorzien zijn van specifieke labels en etiketten. De labels en etiketten uit het onderstaande assortiment voldoen aan de verpakkingsvoorschriften, zoals deze gelden voor buitenverpakkingen volgens verpakkingsinstructie P650 (biologische stoffen UN3373). Tevens is er een speciaal label voor het transport met droogijs.

 

Verpakken volgens de P(I)650 richtlijn

Voor het transport van biologische stoffen, categorie A en B zoals patiëntmateriaal en veterinaire materialen gelden wettelijke eisen (zie ADR en/of IATA richtlijnen), waaronder het juist labelen van deze materialen. De verpakkingsinstructie P(I)650 is een verpakkingsnorm die verplicht is voor zowel weg- als luchttransport. In ons assortiment vindt u speciale stickers die internationaal gebruikt kunnen worden bij luchttransport. 

 

Droogijs label bij transport

Om droogijs te mogen verzenden dient u gebruik te maken van een ADR (Accord européen relatif au transport international de marchandises Dangereuses par Route) of IATA (International Air Transport Association) sticker. De ADR is het pan-Europese verdrag voor het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg en de IATA gaat over het transport via de luchtvaart. De bijbehorende etiketten zijn verplicht bij het transporteren van gevaarlijke stoffen. In de gehele Europese Unie zijn ADR etiketten verplicht op vrachtwagens, containers of fusten bij het vervoeren van gevaarlijke stoffen. Bij het verzenden van droogijs is het van belang dat het een droogijs label met klasse 9 te is. Het bijbehorende UN-nummer is 1845.

 

Void labels

Void labels zijn beveiligingsstickers ter voorkoming van inbreuk op beveiligde transportgoederen. DaklaPack biedt als void label de Security Seal sticker. Wanneer er een poging gedaan wordt om de Security Seal stickers te verwijderen, raken deze beschadigd. Hierdoor ziet u het direct wanneer er met de verzegeling geknoeid is. Void labels zijn van groot belang bij de verzending van belangrijk medisch onderzoek. Ook kunnen de labels ingezet worden voor overig transport waarbij de verzegeling van belang is.

 

Etiketten voor gevaarlijke stoffen

DaklaPack biedt een breed assortiment aan etiketten die specifiek ontworpen zijn voor het labelen van gevaarlijke stoffen. Deze etiketten voldoen aan de geldende nationale en internationale regelgeving, zoals de UN-richtlijnen en de ADR-voorschriften. Ze zijn voorzien van duidelijke symbolen, pictogrammen en teksten om de aard van de gevaarlijke stof aan te geven, evenals instructies voor veilig hanteren en transporteren. Met de juiste etikettering zorgt u niet alleen voor de veiligheid van de ontvangers en het transportpersoneel, maar ook voor naleving van de wet- en regelgeving.

 

Extra services van DaklaPack

Labels en etiketten zijn wellicht in uw ogen een klein onderdeel binnen het veilig verzenden van medische goederen, maar bij DaklaPack erkennen wij als geen ander dat het van groot belang is dat de labels en etiketten correct en volledig zijn. 

Daarnaast is het vaak een informatief middel om de strenge eisen te communiceren naar een leverancier, waar u met medische goederen veel mee te maken zult hebben. Al met al een precies en ingewikkeld proces dat nauw luistert naar fouten. Daarom biedt DaklaPack u graag meer dan alleen verpakkingsoplossingen aan, zoals veilig transport of opslag van goederen.

Dankzij onze positie als strategisch partner van o.a. PostNL, zijn wij in staat om u altijd een betrouwbare en efficiënte oplossing te bieden op het gebied van verzenden. Heeft u advies nodig over uw medische verzendingen? Dan staan onze specialisten klaar om samen met u te denken aan de beste aanpak. We helpen u graag met het vinden van geschikt medisch transport dat aan alle strenge eisen voldoet.

 

Bestel uw labels en etiketten bij DaklaPack

Voor vragen over labels en etiketten kunt u ons bereiken via 0320-277 900 of info@daklapack.nl. Daarnaast kunt u contact opnemen via de contactpagina en dan komen we zo snel mogelijk bij u terug met een antwoord.

Naast de levering van labels en etiketten heeft DaklaPack o.a. ook P620 en P650 packaging, EPS dozen, Sample-monster transport en verzendmaterialen op voorraad. Staat wat u zoekt hier niet bij? Dan kan DaklaPack naast de standaard leveringen uit voorraad ook medische verpakkingen op maat maken. Denk hierbij aan het bedrukken van een medische verpakking met uw logo, een speciale bedrukking met instructies of andere kenmerken.

Blijf op de hoogte

Blijft u ook graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van onze verpakkingen en diensten, acties en andere interessante wetenswaardigheden?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief door hieronder uw e-mail in te vullen.