Recyclebaar plastic

Bent u op zoek naar verpakkingen die volledig gerecycled kunnen worden? Het gebruiken van volledig recyclebaar verpakkingsmateriaal is een goede bijdrage aan uw duurzaamheidsbeleid. Als ondernemer bent u wettelijk verantwoordelijk voor de verpakkingen die u gebruikt om uw producten in te verpakken. Veel bedrijven houden daarom tijdens het ontwikkelen en/of inkopen van hun verpakkingen al rekening met recycling, om zo het ontstaan van afval tegen te gaan of in ieder geval te verminderen. Als u op zoek bent naar innovatieve, recyclebare plastic verpakkingen, dan bent u bij DaklaPack aan het juiste adres. In het assortiment vindt u namelijk diverse soorten plastic verpakkingen die gemaakt zijn om na gebruik gerecycled te kunnen worde

 

Strenge reglementen rondom recyclebare plastic verpakkingen

Plastic verpakkingen die zijn ontworpen voor recycling moeten belangrijke richtlijnen volgen. De richtlijnen betreffen voornamelijk het gebruik van niet-koolstofhoudende kleuren en een minimale afmeting en een mono-materieel karakter. Daarnaast moeten recyclebare plastic verpakkingen gemaakt zijn van monomateriaal PE (recyclinginfrastructuur bestaat, recyclingcode LDPE 4) of monomateriaal PP (recyclinginfrastructuur wordt ondersteund, recyclingcode PP 5). De recyclebare plastic verpakkingen van DaklaPack zijn ontworpen voor het verpakken van zowel food als non-food verpakkingen, zoals stazakjes (hervulbaar en/of hersluitbaar), gripzakjes en veiligheidszakjes.

 

Eco-label: designed for recycling 

De recyclebare plastic verpakkingen van DaklaPack zijn allemaal voorzien van het ‘Designed for recycling’ label. Deze kunt u terugvinden op de productpagina. Alle producten die met de huidige recyclinginfrastructuur gerecycled kunnen worden, óf geschikt zijn voor de verwachte verbeteringen aan de recyclingstructuur, zijn voorzien van dit eco-label. De volgende criteria zijn aan dit label verbonden:

  • Het product is vervaardigd uit monomateriaal LDPE of PP: verschillende soorten plastic materialen hebben zeer diverse eigenschappen. Zo kan het smeltpunt variëren, wat het zeer ingewikkeld en soms zelfs onmogelijk maakt om verpakkingen die van verschillende materialen gemaakt zijn, te recyclen.
  • De productkleur is non carbon-zwart: de Near-Infrared (NIR) sorteermachines zijn nog niet in staat om carbon-zwarte verpakkingen te detecteren, waardoor verpakkingsmateriaal in deze tint worden gesorteerd voor vernietiging. Lichte plastic verpakkingen hebben tijdens het recyclen de voorkeur, omdat deze voor een neutraal gekleurd eindproduct zorgen.
  • Het product bevat geen harde plastic onderdelen: tijdens het afvalsorteringsproces worden harde en zachte soorten plastic van elkaar gescheiden. Deze worden namelijk op verschillende manieren gerecycled. Als er zowel harde als zachte onderdelen aan een plastic verpakking zitten, kan het voorkomen dat deze in de verkeerde recyclingstroom terecht komt.
  • Het product is groter dan 5x5 cm: plastic verpakkingen van een kleiner formaat kunnen vaak niet gedetecteerd worden, waardoor ze gesorteerd worden door vernietiging.

 

Diverse soorten plastic verpakkingsmateriaal

In het assortiment vindt u verschillende soorten recyclebaar plastic verpakkingen die voor verschillende doeleinden te gebruiken zijn. Zo is er altijd wel een type plastic verpakking dat voldoet aan uw eisen. De recyclebare verpakkingen van DaklaPack zijn verkrijgbaar voor zowel food- als non-food producten, afhankelijk van het type verpakking dat u kiest.

Bent u op zoek naar een verpakking om vloeistoffen in de verpakken? Dan zijn de duurzame plastic stazakken met schenkspout wat voor u. Voor andere (droge) producten zijn de hersluitbare Lamizip verpakkingen aan te raden. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een Biobased en/of recyclebare gripzak, Box pouch of MonoPolymer Shaped Refill Pouch.

 

Recyclebare plastic verpakkingen bestellen bij DaklaPack

Bent u op zoek naar recyclebare plastic verpakkingen van hoge kwaliteit? Kijk dan eens in het uitgebreide assortiment van DaklaPack. Onze duurzame verpakkingen zijn een mooie toevoeging aan uw duurzaamheidsdoelen. Heeft u nog vragen over de verpakkingen of ontvangt u graag advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Naast recyclebare plastic verpakkingen, kunt u ook bij DaklaPack terecht voor recyclebare papieren verpakkingenbio-based verpakkingenindustrieel composteerbare verpakkingen en verpakkingen van gerecycled materiaal

Heeft u nog vragen of kunnen wij u ergens mee helpen? Dan kunt u ons bereiken via 0320-277 900 of info@daklapack.nl. U kunt ook contact opnemen via de contactpagina, dan komen we zo snel mogelijk met u in contact. DaklaPack helpt u graag met uw zoektocht naar de juiste recyclebare plastic verpakkingen!