Recyclebare plastic verpakkingen

Bent u op zoek naar plastic verpakkingen die volledig gerecycled kunnen worden? Het gebruiken van volledig recyclebare plastic verpakkingsmaterialen is een goede bijdrage aan uw duurzaamheidsbeleid. Bij DaklaPack bent u aan het juiste adres als u op zoek bent naar innovatieve, recyclebare plastic verpakkingen. In ons assortiment vindt u namelijk diverse soorten plastic verpakkingen die gemaakt zijn om na gebruik gerecycled te kunnen worden.

 

Strenge reglementen rondom recyclebare plastic verpakkingen

Plastic verpakkingen die zijn ontworpen voor recycling moeten belangrijke richtlijnen volgen. De richtlijnen betreffen voornamelijk het gebruik van niet-koolstofhoudende kleuren, een minimale afmeting en een mono-materieel karakter. Daarnaast moeten recyclebare plastic verpakkingen gemaakt zijn van monomateriaal PE (recyclinginfrastructuur bestaat, recyclingcode LDPE 4) of monomateriaal PP (recyclinginfrastructuur wordt ondersteund, recyclingcode PP 5). Zowel voor food als non-food producten heeft DaklaPack diverse recyclebare plastic verpakkingen, zoals stazakjes (hervulbaar en/of hersluitbaar), gripzakjes en boxpouches.

 

Eco-label: designed for recycling 

De recyclebare plastic verpakkingen van DaklaPack zijn allemaal voorzien van het ‘Designed for recycling’ label. Deze kunt u terugvinden op de productpagina. Alle producten die met de huidige recycling infrastructuur gerecycled kunnen worden óf geschikt zijn voor de verwachte verbeteringen aan de recyclingstructuur, zijn voorzien van dit eco-label. De volgende criteria zijn aan dit label verbonden:

  • Het product is vervaardigd uit monomateriaal LDPE of PP: verschillende soorten plastic materialen hebben zeer diverse eigenschappen. Zo kan het smeltpunt variëren, wat het zeer ingewikkeld en soms zelfs onmogelijk maakt om verpakkingen die van verschillende materialen gemaakt zijn, te recyclen.
  • De productkleur is non carbon-zwart: de Near-Infrared (NIR) sorteermachines zijn nog niet in staat om carbon-zwarte verpakkingen te detecteren, waardoor verpakkingsmateriaal in deze tint worden gesorteerd voor vernietiging. Lichte plastic verpakkingen hebben tijdens het recyclen de voorkeur, omdat deze voor een neutraal gekleurd eindproduct zorgen.
  • Het product bevat geen harde plastic onderdelen: tijdens het afvalsorteringsproces worden harde en zachte soorten plastic van elkaar gescheiden. Deze worden namelijk op verschillende manieren gerecycled. Als er zowel harde als zachte onderdelen aan een plastic verpakking zitten, kan het voorkomen dat deze in de verkeerde recyclingstroom terecht komt.
  • Het product is groter dan 5x5 cm: plastic verpakkingen van een kleiner formaat kunnen vaak niet gedetecteerd worden, waardoor ze gesorteerd worden voor vernietiging.

 

Diverse soorten recyclebare plastic verpakkingen

In het assortiment vindt u verschillende soorten recyclebare plastic verpakkingen die voor verschillende doeleinden te gebruiken zijn. Zo is er altijd wel een type plastic verpakking dat voldoet aan uw eisen en wensen. De recyclebare verpakkingen van DaklaPack zijn verkrijgbaar voor zowel food- als non-food producten, afhankelijk van het type verpakking dat u kiest.
 

Bent u op zoek naar een verpakking om vloeistoffen in de verpakken? Dan zijn de duurzame plastic stazakken met schenkspout wat voor u. Voor andere (droge) producten zijn de hersluitbare Lamizip verpakkingen aan te raden. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een Biobased en/of recyclebare gripzak, Box pouch of MonoPolymer Shaped Refill Pouch.

 

De voordelen van recyclebare plastic verpakkingen

De recyclebare verpakkingen van DaklaPack zijn niet alleen een voordeel voor het milieu, maar ook voor uw bedrijf. Recyclebare verpakkingen zijn een oplossing voor het verminderen van afval, aangezien alle verpakkingen gerecycled kunnen worden. Op deze manier worden stortplaatsen minder belast en is er minder behoefte aan de productie van nieuwe plastic. Dit zorgt voor minder uitstoot van broeikasgassen. 
 

Naast het milieuvoordeel, bieden recyclebare plastic verpakkingen een voordeel voor uw duurzaamheidsstrategie. Met recyclebare plastic verpakkingen laat u zien dat u geeft om de bescherming van het milieu en het verminderen van uw bedrijf haar ecologische voetafdruk. Dit kan positief worden ontvangen door zowel uw klanten als uw partners en kan daarmee zelfs leiden tot een grotere klantloyaliteit. Recyclebare plastic verpakkingen kunnen daarnaast worden ingezet om uw merkidentiteit en de boodschap van uw merk op een milieuvriendelijke manier te communiceren. 

 

Ons uitgebreide assortiment van recyclebare plastic verpakkingen

Elk product heeft een andere verpakkingsbehoefte. Daarom biedt DaklaPack een divers en uitgebreid assortiment aan recyclebare plastic verpakkingen die geschikt zijn voor een breed scala aan doeleinden. Of u nu op zoek bent naar verpakkingen voor voedingsmiddelen of non-foodproducten, het assortiment biedt voor elk bedrijf een duurzame verpakkingsoplossing. Kunt u nog niet vinden wat u zoekt? DaklaPack biedt naast de standaard recyclebare opties ook tailor made opties aan. Met deze optie kunt u iedere recyclebare optie personaliseren voor uw doelgroep en speciale wensen. 

 

Recyclebaar plastic in diverse branches

Of u nu actief bent in de medische sector, de detailhandel, de cosmetische branche of de voedingsindustrie: recyclebaar plastic is een veelzijdige en universele oplossing voor het verminderen van uw ecologische voetafdruk. In iedere branche kan recyclebare plastic verpakkingen een uitkomst bieden. 
 

Zo kunnen cosmetische bedrijven profiteren van recyclebaar plastic verpakkingen om producten duurzamer te presenteren aan hun klanten en te laten zien dat cosmetica ook anders verpakt kan worden. In de elektronica en automotive sector komen recyclebare plastic verpakkingen juist van pas om producten op een duurzame manier te beschermen. 
 

In de voedingsmiddelenindustrie speelt deze duurzame oplossing juist een cruciale rol bij het behoud van de versheid en kwaliteit van producten, terwijl in de medische sector recyclebare verpakkingen een veilige en hygiënische opslag van medicatie en andere materialen bieden. In de detailhandel kan een duurzame verpakking zorgen voor een hogere merkloyaliteit en aan een aantrekkelijke en milieuvriendelijke presentatie van producten.

 

Recyclebare plastic verpakkingen bestellen bij DaklaPack

Bent u op zoek naar recyclebare plastic verpakkingen van hoge kwaliteit? Kijk dan eens naar het uitgebreide assortiment van DaklaPack. Onze duurzame verpakkingen zijn een mooie toevoeging aan uw duurzaamheidsdoelen. Heeft u nog vragen over de verpakkingen of ontvangt u graag advies? Neem dan gerust contact met ons op.
 

Naast recyclebare plastic verpakkingen, kunt u ook bij DaklaPack terecht voor recyclebare papieren verpakkingenbio-based verpakkingenindustrieel composteerbare verpakkingen en verpakkingen van gerecycled materiaal.
 

Heeft u nog vragen of kunnen wij u ergens mee helpen? Dan kunt u ons bereiken via 0320-277 900 of info@daklapack.nl. U kunt ook contact opnemen via de contactpagina, dan komen we zo snel mogelijk met u in contact. DaklaPack helpt u graag met uw zoektocht naar de juiste recyclebare plastic verpakkingen!