Gripzakken

DaklaPack beschikt over een ruim assortiment aan gripzakken. Dit zijn (kleine) hersluitbare verpakkingen die u op honderden manieren kunt toepassen. Met het unieke, wereldwijd gepatenteerde sluitsysteem kunt u de gripzak onbeperkt openen en sluiten. De verpakkingen zijn licht in gewicht, ijzersterk en vochtwerend.

 

Toepassing van de gripzak

De gripzak, ook wel bekend als ziplock-zakken, zijn handige verpakkingsoplossingen die in diverse sectoren worden gebruikt. In de voedingsindustrie dienen ze vaak voor het verpakken en bewaren van snacks, kruiden, kruidenierswaren en andere voedingsproducten, waarbij ze helpen de versheid te behouden en voedselverspilling te verminderen. In de detailhandel worden gripzakken gebruikt voor het verpakken van kleine items zoals sieraden, bouten, moeren en schroeven, waarbij ze een gemakkelijke en herbruikbare verpakking bieden. Ook in de cosmetica- en schoonheidsindustrie worden ze ingezet voor het verpakken van monsters, reisformaatproducten en cosmetische benodigdheden. Daarnaast worden gripzakken gebruikt in de gezondheidszorg voor het bewaren van medische benodigdheden en monsters, evenals in de hobby- en ambachtsindustrie voor het organiseren van knutselmaterialen. Gripzakken zijn praktische en veelzijdige verpakkingsoplossingen voor het verpakken, bewaren en organiseren van verschillende producten in diverse zakelijke contexten.

 

Antistatische gripzak

Antistatische gripzakjes zijn ontwikkeld zodat ze de inhoud van de zak isoleren tegen statische elektriciteit. Deze gripzakken worden voornamelijk gebruikt voor elektrostatisch gevoelige componenten zoals PCB en LED. DaklaPack beschikt over antistatische gripzakken in twee kwaliteitsuitvoeringen: de PinkBag en de FaradayBag

 

Composteerbare gripzak

De composteerbare gripzakken zijn volledig gemaakt uit PLA. PLA is biologisch afbreekbaar plastic of bioplastic. PLA wordt vervaardigd uit 100% hernieuwbare bronnen. Het wordt verkregen door vergisting van zetmeel uit bijvoorbeeld maïs of suikerriet. De composteerbare zakken kunnen worden ingezameld bij het GFT afval en kunnen in industriële composteerinstallaties composteren. Ook de inkt die gebruikt is voor deze verpakking is gecertificeerd composteerbaar. 

 

Biobased gripzak

De biobased gripzakken zijn volledig gemaakt van suikerriet. BIO-PE wordt geheel gemaakt van hernieuwbare plantaardige grondstoffen in dit geval suikerriet en biedt een duurzamer alternatief voor grondstoffen die zijn afgeleid van aardolie. Het biedt dezelfde technische voordelen als traditioneel PE zonder verschil in uiterlijk en is voedselveilig. Met de Biobased gripzak wordt een hoop fossiele brandstof en CO2 uitstoot bespaard. De Biobased gripzakken zijn te herkennen aan het “I’m Green Plastic” logo op iedere verpakking. De Biobased gripzak van DaklaPack zijn voorzien van een ophanggat en zijn hersluitbaar door de handige gripsluiting. De gripzakken kunnen na gebruik ingezameld worden bij het plastic afval en volledig worden gerecycled.

 

Gerecyclede gripzakken

De gerecyclede gripzakken zijn gemaakt van 30% PCR-inhoud (post-consumer-recycled) en de gerecycleerde materialen zijn vervaardigd uit huishoudelijk afval. De gripzakken zijn dan ook ontworpen om na gebruik nog een keer gerecycled te worden (gerecycleerde code 4 LDPE). Dit wordt benadrukt met een informatieve zin op de zak. Dit helpt gebruikers een meer bewuste en duurzame keuze te maken.

PCR-materialen zijn vaak minder helder en bieden soms een zwakkere sterkte, wat van invloed is op het uiteindelijke uiterlijk van een verpakking. Daarom moet het altijd gemengd worden met een bepaalde hoeveelheid nieuw materiaal. Onze gripzakken met 30% gerecycled materiaal bieden nu dezelfde eigenschappen als conventionele zakken. Dit verhoogt niet alleen de circulariteit van de verpakkingen, die vaak voor verbranding bestemd zijn, maar ondersteunt ook de recycling infrastructuur én verhoogt de vraag naar gerecycleerde materialen.

 

Hersluitbare gripzakjes

De hersluitbare gripzakken van DaklaPack komen in verschillende varianten: van volledig transparant tot gekleurd. U kunt deze gripzakken gebruiken voor het vershouden of luchtdicht verpakken van materialen. Ook zijn er hersluitbare zakken met schrijfvlak of kangoeroe buidel verkrijgbaar. Door het unieke, wereldwijd gepatenteerde sluitsysteem kunnen de DaklaPack hersluitbare zakken oneindig opnieuw geopend en gesloten worden. De zakken zijn licht in gewicht, ijzersterk en vochtwerend.

 

Gripzakken op maat bij DaklaPack

Kunt u de juiste maat niet vinden of wilt u uw gripzakken personaliseren? U kunt o.a. uw logo of speciale instructies op diverse soorten gripzakken laten printen. Neem contact met ons op via 0320-277 900 of info@daklapack.nl om de mogelijkheden door te nemen. U kunt ook het contactformulier invullen op onze contactpagina, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.