Gerecycled materiaal

Bent u op zoek naar milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen om uw duurzaamheidsbeleid te versterken? Ontdek de gerecyclede materiaal verpakkingen van DaklaPack. Onze verpakkingen zijn vervaardigd uit gerecyclede grondstoffen en dragen bij aan een circulaire economie. Bekijk ons assortiment aan herbruikbare verpakkingsmaterialen, waaronder webshopbags, safetybags en gripzakken en maak de overstap naar duurzame verpakkingen van DaklaPack.

 

Waarom kiezen voor gerecycled materiaal verpakkingen?

De gerecyclede verpakkingen van DaklaPack bevatten een bepaalde hoeveelheid post-consumer gerecycled (PCR) papier of kunststoffen. De gerecyclede verpakkingen in het assortiment zijn alleen gemaakt voor non-food producten. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen kan de C02-uitstoot bij het produceren van de verpakkingen verminderd worden. De gerecycled materiaal verpakkingen zijn een goed alternatief voor de conventionele verpakkingen.

 

De duurzame webshopbags van DaklaPack

Bent u op zoek naar gerecycled verpakkingsmateriaal voor uw online artikelen? In het assortiment van DaklaPack vindt u gerecyclede webshopbags in verschillende formaten. De webshopbags zijn voorzien van een dubbele sluitstrip, waardoor ze ook geschikt zijn om retour te sturen. Onze Coverplus/webshopbags zijn gemaakt van gerecycled polyethyleen (PE), waardoor er minder broeikasgassen vrijkomen bij de productie en er minder ruwe materialen nodig zijn. Het hergebruik van PE zorgt voor een milieuvriendelijke keuze. Deze webshopbags zijn ideaal voor het verzenden van online bestelde producten en kunnen na gebruik worden gerecycled. Door dit materiaal te hergebruiken is er minder aardolie nodig en worden er minder broeikasgassen uitgestoten.

 

Safetybags van gerecycled materiaal

De recycled Safetybags van DaklaPack zijn ideaal voor het verpakken en transporteren van vloeistoffen. De Safetybags bestaan voor 85% uit gerecycled polyethyleen (PE) en zijn na gebruik 100% recyclebaar. De zakjes zijn transparant en hebben een vloeistofdichte zekerheidssluiting, waarmee de Safetybag volledig hermetisch wordt afgesloten. Dit soort zakken worden veel gebruikt voor het verpakken van biologische stoffen uit categorie B, zoals bloed en urine. In het assortiment vindt u de Safetybags in allerlei verschillende formaten.

 

Gripzakken van gerecycled materiaal

Onze gerecyclede gripzakken bevatten 30% gerecycled materiaal, afkomstig uit post-consumer-recycled (PCR) inhoud, zoals huishoudelijk afval. Deze zakken zijn ontworpen om na gebruik volledig opnieuw te recyclen, waarmee we gebruikers aanmoedigen bewuste en duurzame keuzes te maken. De eigenschappen van deze gripzakken zijn vergelijkbaar met de conventionele versies.

 

Het gerecyclede eco-label

Wilt u weten hoe u de gerecycled materiaal verpakkingen van DaklaPack moet afvoeren? Alle ecologische verpakkingen van ons zijn voorzien van een specifiek eco-label dat aangeeft hoe ze moeten worden afgevoerd:

  • Gerecycled plastic: Heeft u een verpakking gemaakt van gerecycled plastic dan kunnen deze worden gerecycled in de bestaande plastic afvalstroom.
  • Gerecycled karton en papier: Heeft u kartonnen of papieren verpakkingen van DaklaPack, dan weet u zeker dat deze van gerecycled materiaal gemaakt zijn. Deze kunnen volledig worden gerecycled. 

 

De voordelen van gerecyclede materiaal verpakkingen voor uw bedrijf

Gerecycled materiaal verpakkingen zijn een goede keuze voor vrijwel alle bedrijven. Het maakt niet uit of u actief bent in de e-commerce, retail, voedingsindustrie, productie of horeca, de overstap naar gerecyclede materiaal verpakkingen kan uw bedrijf op meerdere manieren ten goede komen:

  • Groen imago: Door het gebruik van gerecycled materiaal verpakkingen toont uw bedrijf aan dat het zich bezighoudt met het milieu. Dit positieve imago kan klanten aantrekken die waarde hechten aan milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Dit kan resulteren in een grotere klantenkring en klantloyaliteit.
  • Kostenbesparing: Gerecyclede materiaal verpakkingen kunnen kosteneffectiever zijn dan andere verpakkingsmaterialen. Het hergebruiken van materialen kan leiden tot lagere productiekosten en minder afvalbeheersing kosten.
  • Regelgeving en normen: In sommige regio's worden bedrijven aangemoedigd of zelfs verplicht om gerecyclede materialen te gebruiken als onderdeel van hun duurzaamheidsinspanningen. Het gebruik van gerecycled materiaal verpakkingen kan helpen om aan deze regelgeving en normen te voldoen.

 

Gerecyclede materiaal verpakkingen voor diverse branches

De gerecycled materiaal verpakkingen van DaklaPack bieden een milieuvriendelijke oplossing voor diverse bedrijfssectoren. Bent u benieuwd hoe deze verpakkingen in uw bedrijfstak ten goede kunnen komen? Dan hebben we hieronder enkele voorbeelden voor diverse branches die kunnen verduurzamen met gerecycled materiaal verpakkingen: 

  • Retail: Gerecyclede verpakkingen bieden een duurzame en aantrekkelijke manier om producten aan klanten te presenteren en dragen bij aan een positieve merkidentiteit.
  • E-commerce: Verduurzaam uw verzendproces met gerecyclede materiaal verpakkingen om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en betrokkenheid bij milieuvriendelijk zakendoen te tonen.
  • Voedingsindustrie: Gebruik gerecyclede verpakkingsmaterialen voor non-foodproducten om uw bedrijfsruimte te verduurzamen. 
  • Fabrikanten: Integreer gerecycled materiaal verpakkingen in uw supply chain om aan duurzaamheidsdoelen te voldoen en uw producten op een milieubewuste manier te verpakken en verzenden.
  • Horeca: Kies voor gerecyclede materialen voor take-away verpakkingen en non-foodproducten. Dit biedt verduurzaming en praktische gemakken.

 

Bestel gerecyclede materiaal verpakkingen bij DaklaPack

Bent u op zoek naar duurzaam en gerecycled verpakkingsmateriaal om uw producten te kunnen versturen? Bekijk het uitgebreide aanbod van gerecyclede verpakkingen van DaklaPack. 


Naast gerecyclede verpakkingsmaterialen verkoopt DaklaPack ook recyclebare plastic productenrecyclebare papieren productenbiobased producten en biologisch composteerbare verpakkingen
 

Heeft u nog vragen of kunnen wij u ergens mee helpen? Dan kunt u ons bereiken via 0320-277 900 of info@daklapack.nl. U kunt ook contact opnemen via de contactpagina, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. DaklaPack helpt u graag met uw zoektocht naar de juiste duurzame verpakkingen!