Composteerbare verpakkingen

Bent u op zoek naar composteerbaar verpakkingsmateriaal? Bij DaklaPack hebben we verschillende soorten compostable verpakkingen die volledig composteerbaar zijn. Door gebruik te maken van composteerbaar verpakkingsmateriaal levert u een goede bijdrage aan de duurzaamheid van uw bedrijf en wordt afval tegengegaan.

 

Industrieel composteerbare take away verpakkingen

De composteerbare verpakkingen voor take away van DaklaPack zijn ideaal voor het duurzaam verpakken van etenswaren. In het assortiment vindt u onder andere saladebowls, noodle boxen en snackbakjes. De verpakkingen zijn gemaakt van (FSC) kraft, wat het een stoere uitstraling geeft. De binnenkant van de verpakkingen heeft een PLA coating. Deze beschermt het karton van vloeistoffen en vet. De PLA coating is gemaakt van duurzame plantaardige grondstoffen en is volledig biologisch afbreekbaar. Daarnaast zijn alle composteerbare verpakkingen voor take away voedselveilig en smaakneutraal.

 

 

Industrieel composteerbare stazakken

De industrieel composteerbare verpakkingen zijn een duurzame en innovatieve variant op de plastic stazakken. De industrieel composteerbare zakkenzijn gemaakt van kraftpapier en PLA. Door deze twee 100% biologisch afbreekbare grondstoffen kunnen deze zakken bij het GFT afval ingezameld worden. De stazakken zijn hersluitbaar door middel van de gripsluiting, daarnaast is er ook de mogelijkheid om de zakken volledig te sealen met de DaklaSealer. De industrieel compostable verpakking is verkrijgbaar in verschillende formaten en ideaal voor het verpakken van zowel food als non-food producten. We adviseren u om geen vloeistoffen te verpakken in de stazakken.

 

Industrieel composteerbare gripzakken

Als u op zoek bent naar een duurzamere variant van de plastic gripzakken, dan kunnen deze industrieel composteerbare gripzakken een goed alternatief zijn. Deze gripzakken zijn volledig gemaakt van PLA, een 100% biologisch afbreekbaar plastic. De composteerbare verzendzakken zijn herbruikbaar door hun hersluitbare gripsluiting, ook deze is gemaakt van PLA. In het assortiment zijn verschillende formaten verkrijgbaar. De gripzakken zijn ideaal voor het verpakken en versturen van diverse losse producten, zoals schroeven, paperclips en munten. U kunt vandaag nog de industrieel composteerbare verzendzakken bestellen bij Daklapack.

 

 

Industrieel composteerbare afvalzakken

De industrieel composteerbare afvalzakken van DaklaPack zijn 100% biologisch afbreekbaar en zijn een duurzaam alternatief voor plastic afvalzakken. De afvalzakken zijn gemaakt van Mater-Bi, dit is een hernieuwbare grondstof die gewonnen wordt uit het zetmeel van maïs. In het assortiment vindt u verschillende formaten afvalzakken, van kleine pedaalemmerzakken tot containerzakken. U kunt deze composteerbare verzendzakken kopen op onze website. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. 

 

 

Milieuvriendelijke voordelen van industrieel composteerbare verzendzakken 

Er zijn veel voordelen voor het milieu die gepaard gaan bij het gebruiken van industrieel composteerbare verzendzakken. Door industrieel composteerbare verpakkingen te bestellen zorgt uw bedrijf ervoor dat er minder plastic afval in stortplaatsen en in de oceanen terechtkomt. Dit zorgt ook voor een milieuvriendelijk en duurzaam beleid voor uw bedrijf. In tegenstelling tot conventionele plastic verpakkingen worden composteerbare verzendzakken snel afgebroken in industriële composteringssystemen. Hierdoor hebben ze geen langdurige negatieve impact op het milieu. Dit draagt bij aan het verminderen van de plasticvervuiling en helpt bij het behoud van de gezondheid van ecosystemen en oceanen.

 

Het proces van industriële compostering

Industriële compostering is een cruciaal proces dat ervoor zorgt dat composteerbare verpakkingen snel en efficiënt worden afgebroken. Deze verpakkingen zijn ontworpen om binnen 12 weken te worden afgebroken in industriële composteringssystemen, en dit heeft aanzienlijke voordelen voor het milieu. Het proces van industriële compostering omvat het creëren van de juiste omstandigheden voor biologische afbraak, inclusief de juiste temperatuur, vochtigheid en beluchting. Door verpakkingen op deze manier af te breken, wordt niet alleen afval verminderd, maar wordt ook de uitstoot van broeikasgassen verminderd, wat bijdraagt aan klimaatbescherming en duurzaamheid.

 

Toepassingen van industrieel composteerbare verpakkingen

Industrieel composteerbare verpakkingen kunnen in diverse branches goed van pas komen door de veelzijdigheid van het materiaal. Zo kunnen deze verpakkingen goed uitkomen in restaurants en andere horecagelegenheden. U kunt composteerbare verzendzakken bestellen om voedsel, zoals salades, snacks en afhaalmaaltijden, gemakkelijk te verpakken en op deze manier een duurzame oplossing bieden tegen de vervuiling door plastic.

Ook in de evenementenbranche kunnen de industrieel composteerbare verpakkingen van DaklaPack een uitkomst zijn. Tijdens grootschalige evenementen heeft de plasticvervuiling een negatief effect op het milieu. De brede toepasbaarheid maakt composteerbare verpakkingen een veelbelovende keuze voor bedrijven die streven naar duurzaamheid.

 

Industrieel composteerbare verzendzakken

In vergelijking met andere duurzame verpakkingsmaterialen, zoals recyclebare plastic producten, biobased producten en gerecyclede materialen, bieden industrieel composteerbare verpakkingen unieke voordelen. Ze zijn ontworpen om snel biologisch af te breken, waardoor ze een lagere milieubelasting hebben en bijdragen aan het verminderen van plasticvervuiling. Terwijl recyclebare plastic producten afhankelijk zijn van recyclingfaciliteiten, bieden composteerbare verzendzakken een directe en effectieve oplossing voor afvalvermindering.

 

De voordelen van industrieel composteerbare verzendzakken bestellen voor uw bedrijf

Industrieel composteerbare verzendzakken bestellen is een goede keuze voor vrijwel alle bedrijven. Het maakt niet uit of u actief bent in de e-commerce, retail, voedingsindustrie, productie of horeca, de overstap naar gecomposteerd materiaal kan uw bedrijf op meerdere manieren ten goede komen, zoals het verbeteren van uw milieuvriendelijke imago, door kosten te besparen omdat er minder afvalkosten zijn en om aan regelgeving en normeringen van uw regio te voldoen.

 

Eco-label: designed for industrial composting

De industrieel composteerbare verpakkingen van DaklaPack zijn allemaal voorzien van het ‘designed for industrial composting’ eco-label. Deze vindt u terug op de productpagina’s. Het ‘designed for industrial composting’ eco-label houdt in dat deze producten volledig biologisch afbreekbaar zijn, afhankelijk van het materiaal:

  • Plastic producten met dit ecolabel voldoen aan de EU composteerbaarheid norm EN-134321 en zijn biologisch afbreekbaar binnen 12 weken in een industriële composteringsintallatie. 
  • Papieren producten hebben als criteria 100% van papier te moeten zijn om dit label te krijgen. Papieren verpakkingen die een grote kans hebben om in contact te komen met dergelijke vetten en oliën (bijvoorbeeld pizzadozen) kunnen beter worden gecomposteerd dan gerecycled.

 

Industrieel composteerbare verzendzakken kopen bij DaklaPack

Wilt u Industrieel composteerbare verzendzakken kopen bij Daklapack, omdat u op zoek bent naar een milieuvriendelijke verpakkingsoplossing? Bekijk het uitgebreide aanbod van industrieel composteerbare verpakkingen van DaklaPack. 

Naast industrieel composteerbare verzendzakken bestellen, kunt u bij DaklaPack ook terecht voor recyclebare plastic productenrecyclebare papieren productenbiobased producten en recycled content.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over industrieel composteerbare verpakkingsmateriaal? Dan kunt u ons bereiken op 0320-277 900 of door te mailen naar info@daklapack.nl. Wij helpen u graag bij het vinden van het juiste duurzame verpakkingsmateriaal!