Industrieel composteerbaar

Bent u op zoek naar composteerbare verpakkingen? Bij DaklaPack hebben we verschillende soorten verpakkingsmateriaal die volledig composteerbaar zijn. Door gebruik te maken van composteerbaar verpakkingsmateriaal levert u een goede bijdrage aan de duurzaamheid van uw bedrijf en wordt afval tegengegaan. Bij DaklaPack bent u aan het juiste adres voor innovatieve, composteerbare verpakkingen. Deze verpakkingen zijn allemaal gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en kunnen allemaal binnen 12 weken in een industriële composteringsinstallatie worden afgebroken. Op deze manier verminderen ze de C02-uitstoot en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Industrieel composteerbare take away verpakkingen

De composteerbare take away verpakkingen van DaklaPack zijn ideaal voor het duurzaam verpakken van etenswaren. In het assortiment vindt u onder andere saladebowls, noodle boxen en snackbakjes. De verpakkingen zijn gemaakt van (FSC) kraft, wat het een stoere uitstraling geeft. De binnenkant van de verpakkingen heeft een PLA coating. Deze beschermt het karton van vloeistoffen en vet. De PLA coating is gemaakt van duurzame plantaardige grondstoffen en is volledig biologisch afbreekbaar. Daarnaast zijn alle composteerbare take away verpakkingen voedselveilig en smaakneutraal.

Industrieel composteerbare stazakken

De industrieel composteerbare stazakken zijn een duurzame en innovatieve variant op de plastic stazakken. De zakken zijn gemaakt van kraftpapier en PLA. Door deze twee 100% biologisch afbreekbare grondstoffen kunnen deze zakken bij het GFT afval ingezameld worden. De stazakken zijn hersluitbaar door middel van de gripsluiting, daarnaast is er ook de mogelijkheid om de zakken volledig te sealen met de DaklaSealer. De industrieel composteerbare stazakken zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en ideaal voor het verpakken van zowel food als non-food producten. We adviseren u om geen vloeistoffen te verpakken in de stazakken.

Industrieel composteerbare gripzakken

Als u op zoek bent naar een duurzamere variant van de plastic gripzakken, dan kunnen deze industrieel composteerbare gripzakken een goed alternatief zijn. Deze gripzakken zijn volledig gemaakt van PLA, een 100% biologisch afbreekbaar plastic. De composteerbare zakken zijn herbruikbaar door hun hersluitbare gripsluiting, ook deze is gemaakt van PLA. In het assortiment zijn verschillende formaten verkrijgbaar. De gripzakken zijn ideaal voor het verpakken en versturen van diverse losse producten, zoals schroeven, paperclips en munten.

Industrieel composteerbare afvalzakken

De industrieel composteerbare afvalzakken van DaklaPack zijn 100% biologisch afbreekbaar en zijn een duurzaam alternatief voor plastic afvalzakken. De afvalzakken zijn gemaakt van Mater-Bi, dit is een hernieuwbare grondstof die gewonnen wordt uit het zetmeel van maïs. In het assortiment vindt u verschillende formaten afvalzakken, van kleine pedaalemmerzakken tot containerzakken. 

Eco-label: designed for industrial composting

De industrieel composteerbare verpakkingen van DaklaPack zijn allemaal voorzien van het ‘designed for industrial composting’ eco-label. Deze vindt u terug op de productpagina’s. Het ‘designed for industrial composting’ eco-label houdt in dat deze producten volledig biologisch afbreekbaar zijn, afhankelijk van het materiaal:

  • Plastic producten met dit ecolabel voldoen aan de EU composteerbaarheid norm EN-134321 en zijn biologisch afbreekbaar binnen 12 weken in een industriële composteringsintallatie. 
  • Papieren producten hebben als criteria 100% van papier te moeten zijn om dit label te krijgen. Papieren verpakkingen die een grote kans hebben om in contact te komen met dergelijke vetten en oliën (bijvoorbeeld pizzadozen) kunnen beter worden gecomposteerd dan gerecycled.

Naast industrieel composteerbare verpakkingen, kunt u bij DaklaPack ook terecht voor recyclebare plastic productenrecyclebare papieren productenbiobased producten en recycled content.


Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over industrieel composteerbare verpakkingsmateriaal? Dan kunt u ons bereiken op 0320-277 900 of door te mailen naar info@daklapack.nl. Wij helpen u graag bij het vinden van het juiste duurzame verpakkingsmateriaal!