Naar Tailor Made
Filter

Eco label

-

 • Bio-based
  (6)
 • Designed for (industrial) composting
  (6)

Kleur

-

 • Half doorzichtig
  (6)

Formaat

-

 • 60 mm x 80 mm
  (1)
 • 70 mm x 100 mm
  (1)
 • 80 mm x 120 mm
  (1)
 • 100 mm x 150 mm
  (1)
 • 120 mm x 180 mm
  (1)
 • 150 mm x 200 mm
  (1)
 • Minder tonen
 • Meer tonen

Materiaal

-

 • PLA
  (6)

Doorzichtigheid

-

 • Half doorzichtig
  (6)

Dikte

-

 • 50 mu
  (6)

Sluiting

-

 • Gripsluiting
  (6)

Composteerbare zakken

(6)
Aantal artikelen per pagina:
Bent u op zoek naar een milieuvriendelijke gripzak? Dan bent u bij DaklaPack aan het juiste adres. Wij beschikken namelijk over een assortiment aan milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare zakjes. Deze gripzakjes zijn 100% industrieel composteerbaar.

 

Wat zijn composteerbare zakken?

De composteerbare zakken van DaklaPack zijn de eerste industrieel composteerbare gripzakjes, volledig gemaakt van PLA. PLA is een industrieel composteerbaar materiaal, gemaakt van maïs dat composteerbaar is volgens de EN13432-norm. 

Deze gripzak is volledig gemaakt van hernieuwbare materialen en kan met het organisch afval worden weggegooid. Ze zijn ontworpen om biologisch af te breken. Door hernieuwbare grondstoffen te gebruiken, besparen we waardevolle, eindige fossiele brandstoffen.

Bovendien kan maïs zeer regionaal worden verbouwd en wordt het beschouwd als een efficiënte grondstof. Industrieel composteerbare materialen kunnen een ideale oplossing zijn om voedselafval op te vangen en zo de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

 

De toepassing van composteerbare zakjes

Composteerbare zakjes zijn milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen die in verschillende zakelijke sectoren worden gebruikt. In de voedingsindustrie worden ze vaak gebruikt voor het verpakken van biologisch afbreekbare producten, zoals biologische groenten en fruit, waardoor ze bijdragen aan duurzame verpakking praktijken. In de horeca bieden composteerbare zakjes een ecologisch verantwoorde keuze voor het verpakken van afhaalmaaltijden en snacks. 

Ook in de detailhandel worden ze gebruikt voor het aanbieden van milieuvriendelijke draagtassen aan klanten. Bovendien kunnen bedrijven in de tuinbouwsector composteerbare zakjes gebruiken voor het verpakken van zaden en tuinproducten, wat past bij een groene en duurzame benadering. Composteerbare zakjes dragen bij aan milieuvriendelijke initiatieven in verschillende zakelijke sectoren, terwijl ze ook bijdragen aan het verminderen van plastic afval.

 

Hoe werken composteerbare zakjes?

De composteerbare gripzakken zijn hersluitbaar middels de gripsluiting, ook de gripsluiting is gemaakt van PLA. Tijdens de productie van PLA zien we een reductie van 60% CO2 uitstoot en een reductie van 50% niet hernieuwbare grondstoffen wanneer we dit vergelijken met de conventionele plastics als bijvoorbeeld PET (NatureWorks LCA, 2014).

De gripzakjes zijn hersluitbaar met de geïntegreerde gripsluiting en kunnen meerdere keren worden hergebruikt voordat ze worden weggegooid. De composteerbare gripzakjes zijn ideaal voor droge levensmiddelen en non-food toepassingen.

 

Wat is PLA?

Polymelkzuur of polylactide zijn de benamingen voor het thermoplastische polymeren van melkzuur. We korten dit af met PLA (afkorting van het Engelse polylactic acid). PLA wordt vaak als vervanger van plastic gebruikt omdat het biologisch afbreekbaar is. Dit komt doordat het wordt gemaakt van hernieuwbare plantaardige grondstoffen (maïszetmeel of suikerriet).

 

Tips voor het verwerken van composteerbare zakken

 

 • Composteerbaar plastic, dus ook de composteerbare gripzakjes, horen bij het restafval en niet bij het gft of plastic afval. Gooi uw composteerbare zakjes en andere biologisch afbreekbaar- of biodegradable verpakkingen dus bij het restafval.
 • U kunt composteerbaar plastic niet op straat of in de berm gooien. Ook al zijn de gripzakjes composteerbaar, hier vergaan ze namelijk niet. Composteerbaar plastic is dus géén oplossing voor zwerfafval.
 • Gooi uw composteerbare zakjes niet op uw eigen composthoop. Hier is de temperatuur meestal niet hoog genoeg om het plastic te laten composteren.

 

Composteerbare zakken bij DaklaPack

Onze composteerbare zakjes zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. De zakjes zijn ideaal voor het verpakken en/of versturen van o.a. sieraden, munten, monsters, kaarten, textiel, patronen, documenten, postzegels, schroefjes en diverse losse producten! 

U bestelt de composteerbare zakjes eenvoudig online. Of u kunt contact opnemen met een van onze specialisten en u laten adviseren. Wij zijn bereikbaar via 0320-277 900 of info@daklapack.nl. Ook kunt u contact opnemen via de contactpagina. We helpen u graag.

Composteerbare zakjes zijn een verpakking en onderdeel van de categorie gripzakken. Zijn composteerbare zakken toch niet wat u zoekt? Dan hebben we ook nog andere gripzakken in ons assortiment zoals de hersluitbare zakken en de antistatische zakken.

Blijf op de hoogte

Blijft u ook graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van onze verpakkingen en diensten, acties en andere interessante wetenswaardigheden?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief door hieronder uw e-mail in te vullen.